Β.Λεβέντης στην aftodioikisi.gr: Ναι στην απλή αναλογική αλλά σε ένα γύρο

Τη θέση του κόμματός του για την θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζει με αποκλειστική δήλωσή του στην aftodioikisi.gr, o πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλης Λεβέντης. Όπως τονίζει «η θέσπιση της απλής αναλογικής είναι αδιαπραγμάτευτο στοιχείο του προγράμματος» του κόμματός του, προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι σύμβουλοι πρέπει να εκλέγονται από τη μια και μόνη Κυριακή και μετά το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο να εκλέγει δήμαρχο και περιφερειάρχη. Επομένως για εμάς δε νοείται δεύτερη Κυριακή από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στην affodioikisi.gr είναι η εξής:

«Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, δρομολογεί μια νέα πορεία συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας των τοπικών και περιφερειακών δυνάμεων. Οι σύμβουλοι πρέπει να εκλέγονται από τη μια και μόνη Κυριακή και μετά το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο να εκλέγει δήμαρχο και περιφερειάρχη. Επομένως για εμάς δε νοείται δεύτερη Κυριακή από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες. 

Η Ένωση Κεντρώων θα παρακολουθήσει ποιοι θα εκθέσουν υποψηφιότητα και αν υπάρχουν υποψήφιοι αληθινά ανεξάρτητοι και με λευκό πολιτικό μητρώο θα τους στηρίξουμε. Από το νομοσχέδιο θα ψηφίσουμε εκείνα τα άρθρα που ανταποκρίνονται στις θέσεις μας.

Για την Ένωση Κεντρώων η θέσπιση της απλής αναλογικής είναι αδιαπραγμάτευτο στοιχείο του προγράμματος μας και θεωρούμε ότι οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν για τη θέσπιση της απλής αναλογικής από τους σημερινούς δημάρχους και περιφερειάρχες, αυτές υπάρχουν γιατί έχουν συνηθίσει να εκλέγονται με μπόνους συμβούλων και να γίνονται δημοτικοί άρχοντες χωρίς να  χαίρουν της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των δημοτών  και των κατοίκων της κάθε περιφέρειας.

Όταν η απλή αναλογική εφαρμοστεί θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να συνεργάζονται οι εκπρόσωποι της κοινωνίας και δεν θα κλέβονται έδρες με ύπουλο τρόπο από ορισμένους.»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!