Α. Μπουσνάκης*: Το 90% των αναγκών της Κατερίνης θα καλυφθεί με τα έργα της ΔΕΥΑΚ

Έργα- σταθμούς για την πόλη και το περιβάλλον κατασκευάζει η ΔΕΥΑ στην Κατερίνη επωφελούμενη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπως αναφέρει με άρθρο του στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης.

Πριν λίγους μήνες ολοκληρώθηκε η κατασκευή μίας νέας δεξαμενής αποθήκευσης νερού, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έργα αποχέτευσης, τα οποία θα επιλύσουν το χρόνιο πρόβλημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη διάθεση των αστικών λυμάτων, ενώ παράλληλα θα καλύψουν το 90% των αναγκών της πόλης.

Το πλήρες κείμενο του κ. Μπουσνάκη έχει ως εξής:

«Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) ιδρύθηκε το 1984 με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή των προσφερόμενων υπηρεσιών στους δημότες της. Πιστή στις ανάγκες των πολιτών εδώ και χρόνια πραγματοποιεί νέες επενδύσεις και έργα, εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους και συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Στην προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων για την πόλη, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το Ταμείο Συνοχής (ΕΣΠΑ), όπου με την τελευταία του χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε ένα αναγκαίο έργο, η δεξαμενή αποθήκευσης νερού 6000 κυβικών  που βρίσκεται στην περιοχή του Σβορώνου Πιερίας. Η δεξαμενή αυτή είναι ίδιας κατασκευής και χωρητικότητας με την ήδη υπάρχουσα με συνολικό χώρο αποθήκευσης νερού 12000 κυβικών.     

Στόχο έχει την παροχή άριστης ποιότητας, ποσότητας αλλά και πίεσης του νερού σε όλο το δίκτυο, λύνοντας το πρόβλημα ύδρευσης της Κατερίνης για τα επόμενα 50 χρόνια βάση πληθυσμού και εξασφαλίζοντας την επάρκεια νερού σε περίπτωση βλάβης. Τέλος δίνει την προοπτική υδροδότησης των παραλιακών οικισμών μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο.    

Οι εργασίες του έργου ξεκίνησαν στις 10/05/2011 και αποπερατώθηκαν στις 10/03/2013. Επιβλέπουσα του έργου ήταν η κ. Παπαδοπούλου Μαρία, Πολιτικός Μηχανικός της Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.680.000€.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης πέτυχε με την χρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής, να κατασκευάσει και να συνεχίσει να κατασκευάζει έργα αποχέτευσης, που με την υλοποίηση τους θα επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη διάθεση των αστικών λυμάτων. Δημιουργεί έργα σταθμό για το περιβάλλον καταργώντας τους βόθρους αστικών λυμάτων και όλων των δυσάρεστων φαινομένων που προκύπτουν από αυτούς, δηλαδή της μόλυνσης των υπογείων νερών, δυσοσμιών και κινδύνου μολύνσεων από τις υπερχειλίσεις των βόθρων που παρουσιάζονται από τα φρεάτια υποδοχής όμβριων υδάτων, δημιουργώντας ένα σύγχρονο σύστημα αποχέτευσης ακαθάρτων και στοχεύοντας  στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Με την ολοκλήρωση των ακόλουθων έργων θα έχει καλυφθεί το 90% των αναγκών της Κατερίνης:

  •  Η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Γανόχωρας με προϋπολογισμό 1.320.000€, η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη με προϋπολογισμό 1.150.000€ και η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Νεοκαισάρειας με προϋπολογισμό 1.500.000€ έργα που έχουν αποπερατωθεί .                                                                                          
  •  Η αποχέτευση οικισμού Τ.Κ.Κ. Αγίου Ιωάννη-Ν.Τραπεζούντας με προϋπολογισμό 4.380.000€, έργο που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή και θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη του 2014.                                        
  • Η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Σβορώνου με προϋπολογισμό 2.500.000€, η πρώτη φάση του οποίου έχει αποπερατωθεί και επίκεινται η ένταξη για χρηματοδότηση του υπολοίπου και η κατασκευή. Η πρώτη φάση αφορά το 70% του αντικειμένου.»  

* Ο Αστέριος Μπουσνάκης είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Κατερίνης.

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΔΕΥΑΚ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΜΠΟΥΣΝΑΚΗΣ, ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!