Στην τελική ευθεία οι 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η τοποθέτηση των 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών στις Μονάδες Εντατικής της χώρας, καθώς η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ξεκινήσει την διαδικασία της αξιολόγησης.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η τοποθέτηση των 500 ατόμων να γίνει στις επόμενες 15 με 20 ημέρες.

Μάλιστα την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν πριν το Πάσχα οι μισές κλίνες ΜΕΘ και εντός του Μαρτίου να προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές, είχε εκφράσει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στις 22 Φεβρουαρίου μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Στόχος μας στο υπουργείο Υγείας είναι, όπως ανέφερε ο υπουργός, να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ. Επίσης, να επαναφέρουμε κρεβάτια που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού, και κυρίως να αυξήσουμε τις διαθέσιμες κλίνες ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που παρατηρείται και το «απαράδεκτο», όπως το χαρακτήρισε, φαινόμενο της λίστας για κρεβάτια ΜΕΘ, η οποία σε καθημερινή βάση, μετρά 50 με 60 άτομα». Όπως ανέφερε, «γιατροί και νοσηλευτές θα τοποθετηθούν μέσα στο Μάρτιο, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά».

Το θέμα των τραγικών ελλείψεων των ΜΕΘ εφέτος, απασχόλησε ιδιαίτερα τους πολίτες αλλά και τον υγειονομικό κόσμο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως με 159 νεκρούς από την γρίπη (μέχρι την Παρασκευή) και με 388 άτομα συνολικά να έχουν περάσει από Εντατική με έναν εξαιρετικά επιθετικό ιό, εάν δεν υπήρχε το προσφυγικό, το ζήτημα θα ήταν στην πρώτη σελίδα καθημερινά – για να μην πούμε ότι θα είχε περιέλθει σε δεινή θέση η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση.

Το θέμα της υποστελέχωσης των ΜΕΘ – με 200 κλίνες κλειστές- έχει γίνει κόκκινο πανί για τον ΙΣΑ και προσωπικά για τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Πατούλη- ο οποίος έχει κηρύξει κυριολεκτικά πόλεμο στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, καλώντας τον να παραιτηθεί.

Αλλά και η Ν. Δημοκρατία έχει σηκώσει ψηλά το θέμα των ΜΕΘ, λέγοντας ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη στον τομέα της υγείας το 2015, ενώ η κυβέρνηση καθυστέρησε να προκηρύξει τις 500 θέσεις για τις ΜΕΘ. Στα μέσα Φεβρουαρίου επίσης, η Ν. Δ. παρουσίασε την «Μαύρη Βίβλο» για την υγεία, καταθέτοντας τα ψέματα που έχουν πει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στον τομέα της υγείας

Πηγή: onmed.gr

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΜΕΘ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!