Κοινωφελής Εργασία: Θεοδωρικάκος διαψεύδει Βρούτση -Τον Ιούλιο το πρόγραμμα

Κοινωφελής Εργασία: Προς υπογραφή η απόφαση για την παράταση -Ετοιμάζεται & έκπληξη;

Σε περίπου 40 μέρες θα αρχίσει το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, για τις 36.500 προσλήψεις ανέργων σε ΟΤΑ, υπουργεία και υπηρεσίες του δημοσίου, είπε ο υπουργός  Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος σήμερα, διαψεύδοντας τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Βρούτση, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ότι η Πρόσκληση του ΟΑΕΔ αλλά και η ολοκλήρωση των προσλήψεων θα γίνει εντός Ιουνίου (δείτε τις δηλώσεις του ΕΔΩ στο 1.47.52).

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης του, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, δήλωσε: «Σε περίπου 40 μέρες θα αρχίσει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας όπου περισσότερα από 1.000 άτομα θα εργαστούν στις Μητροπόλεις». Ουσιαστικά ο υπουργός μετέθεσε τις προσλήψεις για τα μέσα Ιουλίου. 

Αντίθετα, ο κ. Βρούτσης νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι: «Η Κοινωφελής Εργασία είναι στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης. Είναι 36.500 εργαζόμενοι που θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η ολοκλήρωση και πρόσληψη θα γίνει μέσα στο μήνα Ιούνιο.  Έχουν υπογράψει όλοι οι Υπουργοί και είμαστε στην τελική ευθεία του Διαγωνισμού».

Από τον Οκτώβριο

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο επρόκειτο να βγει στον αέρα από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, η πρώτη ΚΥΑ  υπεγράφη στις 4 Μαρτίου (!) και έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ,  από τις 9 Απριλίου,!!!!

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr,  μετά και το σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr  για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την πολύ σοβαρή πιθανότητα να μείνει εκτός νέου κυβερνητικού σχήματος ο Γιάννης Βρούτσης και παρά τα μηνύματα που έχει φροντίσει να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Εργασίας έχουν κατεβάσει τα μολύβια.

Την ίδια ώρα στον ΟΑΕΔ υποστηρίζουν ότι είναι καθόλα έτοιμοι και ρίχνουν το «μπαλάκι» στο υπουργείο Εργασίας. 

Αυτό που αναμένεται από τότε είναι η πρόσκληση του ΟΑΕΔ, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Ωστόσο τώρα προκύπτει σύμφωνα με το ΥΠΕΣ και η ύπαρξη νέας ΚΥΑ, η οποία κανείς δεν γνωρίζει τις αλλαγές επιφέρει στο πρόγραμμα. 

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr μετά τις δηλώσεις Βρούτση και πριν τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου, καθώς ήδη βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου και η πρόσκληση δεν έχει εκδοθεί μοιάζει από δύσκολο έως αδύνατο οι ωφελούμενοι να βρίσκονται στις θέσεις τους στα τέλη του μήνα.

Κι αυτό γιατί:

-Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων απαιτούνται  10 έως 15 ημέρες.

-Για την ανάρτηση των προσωρινών και στη συνέχεια των οριστικών πινάκων απαιτούνται, επίσης, περίπου δύο εβδομάδες.  

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΨΕΥΣΗ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!