ΑΣΕΠ -1ΓΕ & 2ΓΕ: Το χρονοδιάγραμμα  για τους οριστικούς πίνακες εκπαιδευτικών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
ΑΣΕΠ: Προσωρινά & οριστικά αποτελέσματα για 16 προκηρύξεις (λίστα)

ΑΣΕΠ -1ΓΕ & 2ΓΕ: Το χρονοδιάγραμμα  για τους οριστικούς πίνακες εκπαιδευτικών

Το Νοέμβριο του 2020 έχει θέσει ως ορόσημο το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 1ΓΕ/2019. Πρόκειται για την διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης. Κατηγορίας ΠΕ κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73 και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ79 Γενικής Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, για τη 2ΓΕ/2019 στόχος είναι οι αρχές του 2021. Υπενθυμίζεται ότι η 2ΓΕ αφορά διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. Κατηγορίας ΠΕ κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90 και ΠΕ91.

Yπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, και οι δύο προκηρύξεις βρίσκονται στο στάδιο των ενστάσεων.

Εκτός 13.000 εκπαιδευτικοί

Να σημειωθεί πάντως, ότι την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις συγκεκριμένες προκηρύξεις. Προ ημερών, το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.  

Ζητά να ανακληθεί η πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών από τους προσωρινούς πίνακες

Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση, «πάνω από 13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν αποκλειστεί από την 1ΓΕ και από την 2ΓΕ, από τους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών, με βάση τον νόμο Γαβρόγλου (προσοντολόγιο). Το ΥΠΑΙΘ θέλει να πραγματοποιήσει προσλήψεις αναπληρωτών από αυτούς τους προσωρινούς πίνακες, χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων. Αν συμβεί αυτό, αποκλείονται από τις δηλώσεις περιοχών και το δικαίωμα τους στην εργασία χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Άλλοι λόγω 3 ευρώ, άλλοι λόγω διαδικαστικών γραφειοκρατικών λαθών, άλλοι λόγω έλλειψης εξομοίωσης, ενώ ακόμα και να δικαιωθούν από τις ενστάσεις δεν είναι σίγουρο αν και πότε θα δουλέψουν», προσέθετε στην ανακοίνωσή του.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!