ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Καθυστερεί η πρώτη φάση ελέγχου -Οι δυσκολίες & το νέο χρονοδιάγραμμα

Για τις αρχές Ιουλίου και…βλέπουμε μετακινείται το χρονοδιάγραμμα της πρώτης φάσης ελέγχου με τα δύο παράλληλα στάδια, για την προκήρυξη μαμούθ 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα στα τέλη Μαΐου είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος ταυτοποίησης των αποσταλθέντων έντυπων αιτήσεων με τις υποβληθείσες ηλεκτρονικές αιτήσεις από το μηχανισμό παραλαβής αιτήσεων του ΑΣΕΠ και ο έλεγχος πληρωμής από τους υποψήφιους του παραβόλου των τριών ευρώ για τις 46.073 αιτήσεις ΔΕ και οι τότε εκτιμήσεις ήταν ότι η πρώτη φάση ελέγχου για τις 71.112 αιτήσεις των υποψήφιων ΥΕ και τις 5.371 αιτήσεις Π.Ε. και των 6.305 ΤΕ θα είχε φτάσει στο τέλος της έως τα μέσα Ιουνίου.

Ωστόσο, τελικώς, ο έλεγχος για τις αιτήσεις των ΥΕ αποδείχθηκε πιο δύσκολος και πιο χρονοβόρος απ’ ότι αρχικά αναμενόταν τα στελέχη του ΑΣΕΠ και παρότι τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ακόμη βρισκόμαστε περίπου στο μέσον, με την ολοκλήρωση των περίπου 35.000 από τις συνολικά 71.112 αιτήσεις ΥΕ.

Με αυτό το (νέο) δεδομένο, οι νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ελέγχου αρχές Ιουλίου, προκειμένου αμέσως μετά να μπούμε, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στη «καθαρή ύλη ελέγχου», δηλαδή, τους υποψηφίους που διαθέτουν όλες τις βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προκήρυξη. Σε αυτή τη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει, πλέον, μέσα στον Ιούλιο, πραγματοποιείται ο ουσιαστικός έλεγχος των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι, δηλαδή, ο «αυτεπάγγελτος και κατ’ ένσταση έλεγχος».

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελική ημερομηνία έκδοσης των οριστικών πινάκων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2018, καθώς οι εργαζόμενοι με βάση τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων δεν έχουν τη δυνατότητα σύμβασης μεγαλύτερης των οκτώ μηνών. Αποτέλεσμα, εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν ανακοινωθεί οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, οι δήμοι να μείνουν χωρίς προσωπικό στον τομέα καθαριότητας.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, 3Κ/2018, ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!