αποκλειστικο-yποψήφιοι-3κ-2018-ζητούν-νομο-393421
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ | 03.06.2019 | 18:37

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Yποψήφιοι 3Κ/2018: Ζητούν νομοθετική ρύθμιση για συνέχιση εργασίας των “προσωρινών”

Nομοθετική ρύθμιση προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται όσοι έχουν προσληφθεί μέσω των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 έως ότου διοριστούν εκείνοι που πρόκειται να προσληφθούν με τους οριστικούς πίνακες που πρόκειται να ανακοινωθούν έως την Τετάρτη, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών υποψήφιοι της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr: “Αιτούμαστε σε εσάς που τη δημιουργήσατε, να προχωρήσετε άμεσα σε ρύθμιση η οποία θα θωρακίσει την ολοκλήρωση των διορισμών σε κάθε περίπτωση, επίσης όπως σας είχαμε αιτηθεί σε προηγούμενο αίτημά μας να παραμείνουν στην εργασία οι προσωρινοί που έχουν προσληφθεί μέχρι τους διορισμούς των οριστικά επιτυχόντων, όσοι εξ αυτών είναι επιτυχόντες στα οριστικά αποτελέσματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υλοποιήσετε τη ρύθμιση ολοκληρώνοντας την προκήρυξη με επιτυχία υποστηρίζοντας τις ίσες ευκαιρίες με διαφάνεια και αξιοκρατία”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, με βάση την πληροφόρηση από τα γραφεία προσωπικού των δήμων,  από τη στιγμή που δημοσιευθούν σε ΦΕΚ οι οριστικοί πίνακες, η διαδικασία διορισμού, αν και θα συνεχιστεί κανονικά την προεκλογική περίοδο, αναμένεται να κρατήσει έως 2 μήνες (και σε ορισμένες περιπτώσεις και 3), καθώς οι μόνιμα διοριστέοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους εντός προθεσμίας, τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν από τις διευθύνσεις προσωπικού, ώστε να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διορισμού τους από τους δημάρχους). Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι δήμοι θα μείνουν χωρίς περίπου 3.500 με 4.000 εργαζόμενους στην καθαριότητα (σ.σ. τόσο είναι εκείνοι που υπολογίζεται ότι εργάζονται με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3κ) εν μέσω θερινής (αλλά και προεκλογικής) περιόδου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Διαδικτυακή ομάδα Αξιότιμους:

Πρωθυπουργό Κο Αλέξη Τσίπρα,

3κ/2018 Ενωμένοι Υποψήφιοι Γραμματέα Κ.Ε. Κο Πάνο Σκουρλέτη και

Υπουργό Εσωτερικών Κο Αλέξη Χαρίτση.

Οι δυνατότητες που έχουν οι υποψήφιοι της προκήρυξης 3κ/2018 που θα αποτύχουν στα οριστικά αποτελέσματα μέσω δικαστηρίων, μπορούν να θέσουν σε πάγωμα τους διορισμούς μεμονωμένων ή και όλων των οριστικά επιτυχόντων.

Γνωρίζουμε από το ξεκίνημα της προκήρυξης 3κ/2018 ότι εναντιώθηκαν αρκετοί και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Για παράδειγμα εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οι οποίοι δεν είχαν τους απαραίτητους τίτλους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, Δημοτικοί παράγοντες που υποσχέθηκαν μονιμότητα σε υπαλλήλους με αντίστοιχες μορφές εργασίας μέσω της προκήρυξης αλλά ο στόχος τους δεν επετεύχθη και άλλοι πολιτικοί παράγοντες.

Έχοντας ενημερωθεί από μερικούς δημάρχους μάθαμε ότι συνεχίζουν να θέλουν να μονιμοποιήσουν τους εν λόγω υπαλλήλους, παρόλο ότι πλησιάζει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Με τις καθυστερήσεις των οριστικών αποτελεσμάτων, οι περισσότεροι δήμαρχοι κέρδιζαν την παραμονή των ανωτέρω υπαλλήλων στην εργασία τους.

Όμως όπως δηλώνουν προσλαμβάνοντας τους 8166 εφόσον έχουν και όσους εργάζονται με ασφαλιστικά δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προγραμματισμένα έξοδά τους και να συνεχίσουν τη στήριξη για τη μετατροπή των συμβασιούχων που βρέθηκαν εκτός διαγωνισμού σε αορίστου χρόνου.

Με βάση την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί κατανοούμε ότι οι πιθανότητες να προβούν στις δικαστικές αρχές παγώνοντας τους διορισμούς των 8166 για αρκετό διάστημα παίρνοντας αναβολές είναι δεδομένες.

Με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθούν στην συνέχιση της διατήρησης των πελατειακών σχέσεων και τις μετατροπές αρκετών συμβασιούχων σε αορίστου.

Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να έχουν εργασία, οι ανοιχτοί διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ είναι ο πλέον αξιοκρατικός τρόπος αλλά δυστυχώς δεν αρέσει σε όλους.

Εμείς που είμαστε υπέρ της προκήρυξης αιτούμαστε σε εσάς που τη δημιουργήσατε, να προχωρήσετε άμεσα σε ρύθμιση η οποία θα θωρακίσει την ολοκλήρωση των διορισμών σε κάθε περίπτωση, επίσης όπως σας είχαμε αιτηθεί σε προηγούμενο αίτημά μας να παραμείνουν στην εργασία οι προσωρινοί που έχουν προσληφθεί μέχρι τους διορισμούς των οριστικά επιτυχόντων, όσοι εξ αυτών είναι επιτυχόντες στα οριστικά αποτελέσματα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υλοποιήσετε τη ρύθμιση ολοκληρώνοντας την προκήρυξη με επιτυχία υποστηρίζοντας τις ίσες ευκαιρίες με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Αναμένουμε άμεσα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, εκ μέρους της διαδικτυακής ομάδας “3κ/2018 Ενωμένοι Υποψήφιοι”

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εθνικές εκλογές.