Θέατρο δρόμου για τη βία κατά των γυναικών

Για την υποστήριξη και ενημέρωση γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, οργανώνεται εκδήλωση στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα μείζον ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η ενημέρωση ύπαρξης υποστηρικτικών δομών για την αντιμετώπιση της. Το κυριότερο όμως όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση είναι «η παρότρυνση των γυναικών-θυμάτων βίας να ξεπεράσουν το φόβο τους και να μιλήσουν ώστε να ζητήσουν βοήθεια».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται δράσεις διάρκειας 10 λεπτών που θα επαναλαμβάνονται ανά δύο ώρες. Η δράσεις θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί και θα τελειώσουν στις 8.00 το βράδυ. Η σκηνοθέτης Μαριάννα Κάλμπαρη σύνθεσε ένα μονόλογο αντλούμενο από αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών, που καλύπτουν όλο το φάσμα της βίας όπως ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός και εμπορία ανθρώπων. Ο μονόλογος θα ερμηνευτεί από την ηθοποιό Δώρα Σαμψώνα, η οποία θα πλαισιώνεται από νέους εθελοντές του φορέα.

Οι παραστάσεις θα ανέβουν στη πλατεία Συνάγματος, στις 10.00 και 12.00 το πρωί, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στις 14.00 μμ, ενώ στις 16.00 θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Κεραμεικού και στη Στοά City Link στην οδό Βουκουρεστίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΒΙΑ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!