Δ. Μαλεβιζίου: Κατασκεύαζαν βρεφονηπιακό σταθμό και βρήκαν αρχαία!

Αρχαία ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου. Όπως δείχνουν τα πράγματα πρόκειται για νεκροταφείο αγνώστου προς το παρόν εποχής, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αρχαιολογικές έρευνες από τις οποίες θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία.

Η περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην οποία έχουν γίνει αρκετές ανασκαφές ,  υπήρξε σημαντική λιμενική πόλη από τα Μινωικά χρόνια, ενώ ήκμασε και τα μεταγενέστερα Ελληνιστικά.Οι μέχρι σήμερα έρευνες που έχουν γίνει, έχουν πιστοποιήσει ότι η Απολλωνία – όπως ήταν το όνομα της πόλης – ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, είχε το δικό της νόμισμα και πλούσια δημόσια οικοδομήματα.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου είναι αποφασισμένη να σταθεί για μια ακόμα φορά στο πλευρό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και να συμβάλει στις έρευνες με κάθε διαθέσιμο μέσο που διαθέτει, ενώ η περιοχή των εργασιών έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΑΡΧΙΑΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!