αρχαιολογικό-μουσείο-έτσι-θα-είναι-με-1138185
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 15.02.2023 | 19:55

Αρχαιολογικό Μουσείο: Έτσι θα είναι μετά την ανάπλαση

Την εντυπωσιακή εικόνα του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ενός χώρου που θα μεταμορφώσει το Κέντρο της Αθήνας, θα αντικατοπτρίζει την πορεία και την εξέλιξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και θα έχει ουσιαστική συμμετοχή και στο διεθνές γίγνεσθαι, παρουσίασε επισήμως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση αφορά στη μελέτη του αρχιτεκτονικού προσχεδίου που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού πολιτιστικού οράματος, το οποίο φέρει τις υπογραφές των αρχιτεκτονικών γραφείων Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ και Αλέξανδρου Τομπάζη.

«Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά έργα της Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ήταν όμως και ένα προσωπικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια επιθυμία του να προσφέρει ουσιαστικά στην αναγένννηση της συγκεκριμένης περιοχής των Αθηνών» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε: «Το νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ένα μουσείο εξωστρεφές, ανοιχτό στην πόλη, σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία».