Aγώνες δρόμου «Πειραιάς City Run»

Σε συνέντευξη τύπου για τους αγώνες δρόμου «Πειραιάς City Run» που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στον Πειραιά μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης.

Ομιλία Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Ευχαριστώ και τους δύο αθλητές που είναι μαζί μας και τον  κ. Ιακωβάκη και τον κ. Θεοδωρακάκο. Επιτυχημένοι αθλητές και οι δύο, οι οποίοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια την οποία κάνουμε.

Η αλήθεια είναι, ότι στον Πειραιά έλειπαν τέτοιου είδους αγώνες. Τους βλέπαμε σε άλλες πόλεις, το δρομικό κίνημα όπως λέγεται πλέον, το οποίο αναπτύσσεται γοργά και στη χώρα μας. Βλέπουμε και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις να γίνονται αγώνες δρόμου, μαζικοί, με τη συμμετοχή δημοτών, αθλητών, όλων των κατηγοριών της κοινωνίας.

Δική μου επιθυμία ήταν από την αρχή, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, να δημιουργούνται και στον Πειραιά τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα. Η πόλη του Πειραιά άλλωστε, ενδείκνυται για τέτοιου είδους αγώνες. Έχει ωραίες διαδρομές, έχει πολύ κόσμο, είναι φιλόξενη πόλη, είναι μια πόλη που καλλιεργεί τον αθλητισμό, ασχέτως των προβλημάτων που υπάρχουν. Έχει ιστορικά σωματεία σε διάφορα αθλήματα και νομίζω ότι είναι καιρός ο Πειραιάς να αποκτήσει κι εκείνος τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις.

Ως εκ τούτου, δεν δίστασα ούτε μια στιγμή να δεχθώ  όταν μας προτάθηκε από την «PUMA» αυτή η συνεργασία και να είμαστε σήμερα εδώ για να την παρουσιάσουμε.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια αρχή και το City Run πρέπει να γίνει θεσμός και άλλοι τέτοιου είδους αγώνες να γίνονται στην πόλη, παρόμοιοι ή λίγο διαφορετικοί, ώστε να αποκτήσει ο Πειραιάς μια ζωντάνια,  που κατά την άποψή μου, την είχε χάσει τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, υπήρχε πολύ παλιά ο γύρος του Πειραιά. Δεν υπάρχει ούτε αυτό σήμερα στην πόλη μας. Υπάρχουν όμως πολλές αξιόλογες προτάσεις που αφορούν  δρομείς και τρέξιμο. Άλλωστε και σημειολογικά να το πάρουμε, ο Πειραιάς πρέπει να αρχίσει να «τρέχει» σε όλους τους τομείς. Ο Πειραιάς είναι πίσω, αρά όπως είπα και σημειολογικά θα πρέπει να αρχίσουμε να «τρέχουμε» από τη Δημοτική Αρχή  και το Δήμαρχο,  τους δημότες και όλους όσοι εμπλέκονται στο να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε αυτήν την πόλη. Άρα, ο Πειραιάς παίρνει τη σκυτάλη και αρχίζει να «τρέχει».

Ο πρώτος αγώνας είναι αυτός που γίνεται την επόμενη Κυριακή. Ελπίζω, εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα έχει και συμμετοχή και επιτυχία γιατί συνεργαζόμαστε  με μια εταιρεία και με ανθρώπους που το έχουν ξανακάνει, είναι έμπειροι και μπορούν να το οργανώσουν σωστά.

Ο Ο.Π.Α.Ν. με τον καινούργιο του Πρόεδρο τον Σταύρο Ελληνιάδη, αθλητής και εκείνος, όπως και με την  Αντιπρόεδρο κα Σταυρούλα Αντωνάκου, αλλά και όλοι στον Οργανισμό θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε και αυτή η πρώτη πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε και οι επόμενες να είναι επιτυχημένες  και να γίνουν όλες θεσμός για τον Πειραιά.

Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε μια «φωτοβολίδα», έναν αγώνα δρόμου, ο οποίος θα έχει επιτυχία και αυτό είναι μόνο και τα λέμε πάλι σε 2-3 χρόνια.

Στόχος μας είναι μέσα στην ίδια χρονιά, να γίνουν στον Πειραιά δύο –τρία  τέτοια αθλητικά events και όχι μόνο.

Τέλος, θα ήθελα να πω πως το σημαντικότερο σε αυτόν τον αγώνα είναι ότι τα έσοδα θα πάνε στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, ένα ίδρυμα που επιτελεί σπουδαίο έργο στην πόλη μας και έχει ανάγκη την υποστήριξη όλων μας. Με το Χατζηκυριάκειο είχαμε μια διαρκή συνεργασία κατά την προηγούμενή μου θητεία στον Ολυμπιακό, την οποία θα συνεχίσουμε και στο Δήμο Πειραιά».

Ομιλία Προέδρου ΟΠΑΝ, κ. Σταύρου Ελληνιάδη

«Σας καλωσορίζω από την πλευρά μου στον Πειραιά, που θα φιλοξενήσει αυτή τη σημαντική διοργάνωση αθλητικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία, πολλά και σημαντικά αθλητικά σωματεία και πολλές επιτυχίες στον αθλητισμό. Χρειάζεται όμως να γίνουν ακόμα πολλά, έτσι ώστε τα παιδιά, η νεολαία, αλλά και οι μεγαλύτεροι, να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις. Πολύς κόσμος, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θεωρεί την επένδυση στον αθλητισμό δευτερεύουσας σημασίας. Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών και μία από τις βασικές παραμέτρους για την υγεία κάθε ανθρώπου.

Στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά, ξεκινάμε τη θητεία μας με την πεποίθηση ότι η σελίδα στα αθλητικά δρώμενα του Πειραιά αλλάζει.

Δίνουμε έμφαση στην άθληση των νέων. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία χώρων άθλησης σε κάθε γειτονιά, για να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να βρίσκουν διεξόδους και για να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας, για να γίνει η αθλητική δραστηριότητα στοιχείο της καθημερινότητας των πολιτών κάθε ηλικίας.

Είμαστε κοντά και στηρίζουμε τις αθλητικές δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να κινητοποιήσουν τους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τη χαρά του αθλητισμού.

Ο αγώνες που θα διεξαχθούν στην πόλη μας την ερχόμενη Κυριακή είναι σημαντικοί, όχι μόνο από αθλητικής πλευράς, αλλά και λόγω του κοινωνικού τους χαρακτήρα. Όσοι λάβουν μέρος θα συμβάλλουν, με τη συμμετοχή τους, στο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους  σκοπούς του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, ενός ιστορικού ιδρύματος στην πόλη του Πειραιά, με τεράστιο έργο στην προστασία των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Για αυτό καλώ όλους τους Πειραιώτες να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα. Να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες δρόμου, ανεξάρτητα αν ασχολούνται ήδη με τον αθλητισμό ή αν είναι ερασιτέχνες. Να φέρουν και τα παιδιά τους για να τρέξουν και εκείνα στη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτά. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι γιορτή για τον αθλητισμό, την κοινωνία και για ολόκληρη την πόλη».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΜΩΡΑΛΗΣ, ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση