Ζουράρις εναντίον Dior: Ο οίκος θα επιδείξει οιονεί πλαγγόνας, «αγάλματα φωνήεντα»

Με τον δικό του ιδιαίτερο  τρόπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα του οίκου Dior και ζητά να μάθει από την υπουργό Πολιτισμού την ακριβή συμφωνία για τις επιδείξεις μόδας.

ΟΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΖΟΥΡΑΡΙ

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από συνεδρίαση που ξεκίνησε την Τρίτη 25 Μαΐου μετά τις 19:30 και ολοκληρώθηκε πριν από τις 2:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Μαΐου, συζήτησε και αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει για το τριήμερο (14,15 και 17 Ιουνίου) τα αιτηθέντα από τον οίκο Dior, τα μεν ιερά μνημεία, Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, Ναό του Δία στη Νεμέα, τα δε κοσμικά Ηρώδειο και Καλλιμάρμαρο για την επίδειξη μόδας του.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση του ΚΑΣ. Με δεδομένο ότι οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι απαιτήσεις του οίκου Dior και την αντίστοιχη μερική, τροποποιημένη ή ολική αποδοχή τους από το ΚΑΣ. Υπενθυμίζω ότι σύμπας ο ελληνικός λαός είμαστε κληρονόμοι – συνιδιοκτήτες των ιερών ναών και μνημείων. Βεβαίως, ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Αμύνης, κατανοώ ότι εκεί ορισμένες συνεδρίες μας γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι όμως απολύτως δυσεξήγητη έως ανεξήγητη η αποσιώπηση της συμφωνίας του Υπουργείου σας με τον οίκο Dior, διότι αυτή προφανώς δεν θίγει θέματα εθνικού απορρήτου. Ο οίκος Dior θα επιδείξει οιονεί πλαγγόνας, «αγάλματα φωνήεντα», η δε επίδειξή τους έχει ως θέμα εξώρουχα. Επομένως, η συνύπαρξη της ως άνω ενζώου ενδυματολογίας μετά των προαναφερθέντων ιερών ναών μας ενδέχεται να μην είναι η ενδεδειγμένη.

Ερωτάται η αρμόδια κ.Υπουργός:

1. Ποια είναι η επακριβή παραχωρηθείσα εκ μέρους μας, χρησιπληξία και ενδεχομένως κακοπληξία τους την οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε οι Πανέλληνες και οι Πανελληνίδες πριν από την εν αοριστία χρήσιν των ιερών ναών;
2. Όσο για τα υπόλοιπα κοσμικά μνημεία ποια είναι όλα τα αντιστοιχούντα προς την παραχώρηση στοιχεία, π.χ. τρόποι χρήσεως, αμοιβή, διαφημιστικά και ενδεχομένως καταπόνησή τους.
Θα παρακαλέσω την καθ’ ύλην αρμοδίαν επί του Πολιτισμού Υπουργό να παράσχει δι’ εμού στην Εθνική Αντιπροσωπεία και στον ιδιοκτήτη ελληνικό λαό τα δέοντα.
Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης

Ο ερωτών Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Ζουράρις Κωνσταντίνος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΖΟΥΡΑΡΙΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ, DIOR


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]