Ξανθός: Να ανασταλεί η υποχρεωτική αργία και στέρηση μισθού για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 30 Αυγούστου 2021 - 16:00
  • Comments Off
Ξανθός για εμβόλιο AstraZeneca: Εύλογη η ανησυχία της κοινής γνώμης

Την αναστολή του νόμου για την υποχρεωτική αργία και την στέρηση μισθού από 1/9/2021 στους υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ζητά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΙΣ Ανδρέας Ξανθός.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Α. Ξάνθος, «η κυβέρνηση μπροστά στην αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, στην αδυναμία επίτευξης του στόχου για “συλλογική ανοσία μέσα στο καλοκαίρι” και στην αυξανόμενη πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, εγκαινιάζει την πολιτική της γενικευμένης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας και Πρόνοιας. Η τακτική αυτή, πέρα από το ότι στηρίζεται στο κοινωνικά επαχθές και μη αναλογικό μέτρο της στέρησης εργασίας και μισθού, ακόμα και της απόλυσης (συμβασιούχων στο ΕΣΥ ή εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα), οδηγεί σε μαζική αποστελέχωση και πλήρη αποδιοργάνωση το ΕΣΥ, την ώρα που αρχίζει να κορυφώνεται το 4ο επιδημικό κύμα. Από τη μια τιμωρητισμός και κοινωνική αγριότητα και από την άλλη ευθεία υπονόμευση της καθημερινής λειτουργίας και της ανθεκτικότητας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Πιο αναλυτικά, ο τομεαρχής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΙΣ ρωτά τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αν:

«1) Θα επιμείνει η κυβέρνηση στα εκβιαστικά “τελεσίγραφα” προς στους εργαζόμενους του ΕΣΥ ή θα προχωρήσει σε μια κίνηση εκτόνωσης της κρίσης, αναστέλλοντας άμεσα την εφαρμογή του ν.4820/2021 για υποχρεωτική αργία του μη εμβολιασμένου προσωπικού;

2) Προτίθεται το yπουργείο Υγείας να εγκαινιάσει ένα σοβαρό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία του ΕΣΥ για τις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας;».

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών είχε επαναλαβει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί στο ακέραιο από 1η Σεπτεμβρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΣ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]