Βρούτσης-800 ευρώ: Δεν υπάρχει «ενιαία» ημερομηνία καταβολής χρημάτων

«Αυτό που βιώνουμε δεν έχει προηγούμενο»: αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA o Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση που έχει κλονίσει συθέμελα το σύνολο των οικονομικών.

«Ό,τι έχουμε πει το κάνουμε βήμα – βήμα και το υλοποιούμε σε πραγματικό χρόνο» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, και συμπλήρωσε: «Δώσαμε τα 800 ευρώ για ένα πρώτο διάστημα. Έχουμε προγραμματίσει να επεκτείνουμε την παρέμβασή μας και για το επόμενο διάστημα, εάν χρειαστεί».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός διευκρίνισε πως μέχρι τις 10 Απριλίου θα πάρουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι για όσες επιχειρήσεις μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή.

«Σήμερα στην ΕΡΓΑΝΗ ήταν 390.000 επιχειρήσεις και 560.000 εργαζόμενοι. Οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να εγγράφονται από 1 Απριλίου».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν υπάρχει μια ημερομηνία που θα πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους. «Οι υπόλοιποι θα τα πάρουν σταδιακά έως 30 Απριλίου» είπε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στο δώρο του Πάσχα, ο κ. Βρούτσης είπε:

«Αν δεν υπήρχε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, οι επιχειρήσεις που δεν είχαν πληγεί και δεν έχουν ενταχθεί στην ομπρέλα προστασία ούτε έχουν αναστολή την επιχείρησης τους θα το πληρώσουν κανονικά έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι υπόλοιποι θα τα πάρουν όταν το δώσει ο εργοδότης. Η απώλεια δεν είναι για όλους ίδια».

Σχολιάζοντας την προστασία της Α΄κατοικίας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «αυτό το εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών» ενώ για τους συμβασιούχους ανέφερε ότι «αν η σύμβαση έκλεισε μετά τη διοικητική εντολή εντάσσεται μέσα στο προστατευτικό περιβάλλον της ΕΡΓΑΝΗ.

Τέλος, αναφορικά με το ΦΠΑ ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «υπάρχει πρόβλεψη έκπτωσης 25%. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα βγει αύριο».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!