Βουλευτής ΝΔ σε Δημοσίους Υπαλλήλους: «Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη»

Κάλεσμα προς το δημόσιο τομέα και τους εργαζομένους του να «βάλουν πλάτη» για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στέλνει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Είμαστε στο μέσον μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ο ιδιωτικός τομέας καλείται να πληρώσει βαρύ τίμημα που μεταφράζεται σε αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο επιχειρήσεων, παρά τα πολύ γενναία και οριζόντια κυβερνητικά μέτρα.

Όλοι πρέπει να «βάλουμε πλάτη».

Επειδή, λοιπόν, οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν σήμερα υπό ιδιαίτερες συνθήκες πρέπει από τις 15 Μαρτίου και για όσο διαρκέσει η κρίση, να ελέγχονται αυστηρότερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όλες οι απουσίες, οι υπερωρίες και τα ειδικά επιδόματα, όπως και στη γενικότερη προσπάθεια να συμμετέχουν και όσοι κατέχουν κρατικές θέσεις.

Θα έχουμε έτσι κατά τη γνώμη μου εξοικονόμηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Προφανώς, από το μέτρο πρέπει να εξαιρεθούν οι υγειονομικοί, οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και ορισμένες άλλες ειδικές κατηγορίες.»

Θεοδωρικάκος: Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η κρίση

Την ίδια ώρα,  ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε άστοχη και άκαιρη χαρακτήρισε τη συζήτηση περί μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός Εσωτερικών  ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόθεση από την Κυβέρνηση και ανέφερε:

«Θεωρώ τη συζήτηση αυτή είναι πολύ άστοχη και άκαιρη. Θα σας πω αμέσως γιατί. Κανένας δεν υπάρχει στον κόσμο όχι στην Ελλάδα να γνωρίζει πότε θα λήξει αυτή η κρίση. Από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση, δε γνωρίζουμε την έκταση και το μέγεθος των οικονομικών επιπτώσεων πρώτον, γενικά στην ανθρωπότητα, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ αρνητικές. Η κρίση τους επόμενους δύο μήνες δεν θα έχει τελειώσει. Και δεύτερον δε γνωρίζουμε τις ευρύτερες αποφάσεις και ποιο θα είναι το πλαίσιο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επομένως η συζήτηση για τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων επαναλαμβάνω ότι είναι τελείως άκαιρη. Και προφανώς δεν υπάρχει τέτοιους είδους πρόθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Σταϊκούρας:  Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση μισθών από φθινόπωρο

Πάντως, χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων τόσο από τον υπουργό Εσωτερικών όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας, αφού επανέλαβε, όπως και ο Στ. Πέτσας ότι «με το βασικό σενάριο αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει», προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα: «Εάν μου κάνετε την ερώτηση αν η κρίση κρατήσει πέντε έξι μήνες τότε, τότε όλα είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε. Kάτι που πρακτικά σημαίνει ότι, εφόσον η κρίση, κρατήσει έως τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. 

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  δεν είχε αποκλείσει την μείωση των μισθών στο Δημόσιο αλλά μόνο στην περίπτωση που θα φύγουμε πέραν του χρονικού ορίζοντα που έχουμε βάλει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση και την απάντηση:

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Θα υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο και σε τι ποσοστό;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση. Αν υπάρξει οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση, σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα που έχουμε βάλει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αυτή την στιγμή δεν εξετάζεται τίποτα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!