βουλή-σπάσιμο-δήμων-μαραθώνια-συζή-406378
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.03.2019 | 19:38

Βουλή -«σπάσιμο Δήμων»: Μαραθώνια συζήτηση -Αύριο η ψηφοφορία

Μετά τα αιτήματα προς τον πρόεδρο της Βουλής, αποφασίστηκε να παραταθεί έως αύριο η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ του υπουργείου Υγείας με τον τίτλο: «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις», στο οποίο συμπερηλήφθη-μεταξύ πολλών τροπολογιών– και η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για το «σπάσιμο» των πέντε δήμων της χώρας.

Το πρώτο αίτημα προήλθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο στις 7.30 μμ, ο οποίος κράτησε σημειώσεις και υπολόγισε το χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, στις 6 ώρες! (43 ομιλητές, 8 εισηγήσεις).

Πρότεινε λοιπόν να αξιοποιηθεί και η αυριανή ημέρα, ιδίως για το θέμα των τροπολογιών, σκέψη την οποία υιοθέτησαν και άλλοι βουλευτές.

Η πρώτη σκέψη (για τη συντόμευση του χρόνου) ήταν να έρθουν πρώτα προς ψήφιση οι τροπολογίες και έπειτα το “κυρίως σώμα” του νομοσχεδίου, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό.

Η δεύτερη σκέψη (πρόταση Λοβέρδου) ήταν να “αποκοπούν” τροπολογίες και να ενταχθούν σε άλλα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στη Βουλή την Τετάρτη το απόγευμα και την Πέμπτη.

Από την έδρα ρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός αν επιμένει στο «επείγον» των τροπολογιών και εκείνος απάντησε «βεβαίως», προσθέτοντας μάλιστα ότι “δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν”, καθώς “πολλές από τις τροπολογίες έχουν βελτιωτικό χαρακτήρα και έχουν μελετηθεί επαρκώς”.

Ακολούθησε συνδιάσκεψη των προέδρων και μελέτη του κανονισμού.

Αποφασίστηκε τελικά, να παραταθεί η συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης και την Τετάρτη το πρωί ως τις 12:00 το μεσημέρι, όπου θα ακολουθήσει και η ψηφοφορία.

Δείτε ακόμη:

Η τροπολογία για το «σπάσιμο» των Δήμων (έγγραφο)

Πόσο θα κοστίσει το «σπάσιμο» των πέντε δήμων (έγγραφο)