βουλή-ένταση-στην-εξεταστική-επεισόδ-985922
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.09.2022 | 20:23

Βουλή: Ένταση στην εξεταστική -Επεισόδιο Τζανακόπουλου με Κυρανάκη

Κακός χαμός προκλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Το επεισόδιο αυτό ανάγκασε τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να διακόψει τη συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια των ερωτήσεων του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, η πλειοψηφία ενοχλήθηκε, θεωρώντας πως ο βουλευτής προσπαθούσε να βγάλει συμπεράσματα από την κατάθεση που δεν προέκυπταν από τις απαντήσεις του μάρτυρα αλλά από προσωπικές εκτιμήσεις.

Αμέσως, τα πνεύματα οξύνθηκαν, βουλευτές σηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν, με τον κ. Τζανακόπουλο -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να απευθύνεται προς τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη της ΝΔ και να του λέει: «Τι μιλάς εσύ, ρε χρυσαυγίτη;».

Υστερα από έναν πραγματικό χαμό και φωνές που ακούγονταν εκτός της αίθουσας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να διακόψει.

Τελικά, η συνεδρίαση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα, αφού όλες οι πλευρές ηρέμησαν. Ο κ. Δεμίρης απάντησε στις ερωτήσεις του κ. Τζανακόπουλου και η επιτροπή θα συνεχίσει κανονικά την Τρίτη με τις ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ.