Βαρουφάκης: «Είχαμε τον μικρότερο δυνατόν αριθμό θυμάτων, αλλά θα έχουμε τον μέγιστο αριθμό πεινασμένων»

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», υποστήριξε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα με τη σταδιακή άρση των μέτρων θα έπρεπε να συνδυαστεί με μαζικά τεστ στον πληθυσμό και ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα οι νοσηλευτές.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε κατηγορηματικά ότι οι εξελίξεις στην οικονομία θα είναι ζοφερές. Όπως είπε η Ευρώπη δεν αντέδρασε σωστά κι αυτό δεν έπρεπε να είναι θέμα αλληλεγγύης, αλλά θέμα αυτοπροστασίας και επιβίωσης. Προέβλεψε ότι με τα σημερινά δεδομένα, η Ιταλία δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, ακολουθούμενη ενδεχομένως από τη Γαλλία.

Αυτό θα οδηγήσει σε διάλυση την ευρωζώνη και η Γερμανία θα πληρώσει το κόστος και η ίδια, αν συνεχίσει να κρατά την ίδια εγωιστική στάση.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι του χρόνου την ίδια εποχή θα έχουμε νομοτελειακά κοινωνική καταστροφή και πολύ σκληρή λιτότητα. Σε ότι αφορά τη χώρα μας, υποστήριξε ότι η λιτότητα θα είναι ανάλογη με αυτή που βιώσαμε το 2010-2011.

Είπε συγκεκριμένα ότι είχαμε τον μικρότερο δυνατόν αριθμό θυμάτων από τον κορονοϊό, αλλά θα έχουμε τον μέγιστο αριθμό πεινασμένων

Ο κ. Βαρουφάκης προέβλεψε ότι η μείωση του ΑΕΠ θα είναι τουλάχιστον 15% και το έλλειμμα .του προϋπολογισμού από 12 έως 18%.

Υποστήριξε επίσης ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και το ζητούμενο είναι το πότε.

Τέλος υποστήριξε ότι η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει την παραμονή του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ είναι λανθασμένη, γιατί ο κ. Στουρνάρας είναι επιστημονικά ανεπαρκής, αλλά και επίορκος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΘΥΜΑΤΑ, ΠΕΙΝΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!