Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: «Έχετε επιλέξει τον δρόμο των εκλογών»

Επίθεση με βαρύτατες εκφράσεις στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους χειρισμούς της στο οικονομικό σκέλος της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού άσκησε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ειδική συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε από την αρχή της ομιλίας του ότι «η κρίση είναι παγκόσμια, αλλά έρχεται να χτυπήσει μια Ελλάδα, η οποία ήδη έφθινε και η οποία ουδέποτε ανέκαμψε» εκτιμόντας ότι το φετινό έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ, ενώ εντός των επόμενων οκτώ ετών, το δημοσιονομικό κενό θα ανέλθει σωρευτικά κατά ελάχιστον στα 60 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «γι’ αυτό επιμείναμε στο ευρωομολογο. Επειδή αυτό αποτελεί μια μορφή χαλάρωσης, με μεταφορά του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη. Ήταν η μόνο ρεαλιστική προοπτική ανάκαμψης, χωρίς σκληρή λιτότητα», ωστόσο, συμπλήρωσε δηκτικά, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «πήγατε στις Βρυξέλλες και δεν είπατε τίποτα. […] Θάψατε το ευρωομόλογο. Θυμίζατε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα που συναινεί στο ψήσιμο με ύφος εθνάρχη».

Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμηση ότι οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει και χρειάζονται νέα ανακεφαλιοποίηση. «Η ρευστότητα της ΕΚΤ δεν βοηθάει τον πτωχευμένο» είπε και συμπέρανε ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμο, αυτός της αναδιάρθρωσης χρέους ή αυτός του πέμπτου μνημονίου, δηλαδή του «λεφτόδεντρου» του ESM.

«Φοβάμαι ότι έχετε επιλέξει τον δρόμο των εκλογών, προκειμένου είναι ο μοναδικός τρόπος να περάσετε το 5ο μνημόνιο. Όπως έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τον δρόμο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ενώ κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να προχωρήσει σε τηλεδιάσκεψη της Ολομέλειας, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΗ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]