Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες και υιοθετεί ακροδεξιές πρακτικές

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, που κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθέτηση ψευδών ειδήσεων και ακροδεξιές πρακτικές.

Η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου ήρθε σε απάντηση των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης στους τομεάρχης της ΝΔ, που έκανε λόγο για θεσμική ανωμαλία και θεσμική δυσωσμία, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη βουλή.

«Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με γραπτή δήλωσή του, υπεραμύνθηκε του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «κομματικό υπάλληλο». Όπως σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Μητσοτάκης καλεί ουσιαστικά τον πρόεδρο της Βουλής «να αγνοήσει τις θέσεις» του πρωθυπουργού και των εκλεγμένων βουλευτών.

«Το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.

Αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναλυτικά, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει:

«Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει.

Είναι ο ίδιος που καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση, καθ’ όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του Προέδρου της Κυβέρνησης που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.

Είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού.

Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο.
Το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.

Αν ο ίδιος μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!