Τζανακόπουλος: Απολύσεις στο δημόσιο και περικοπές στις συντάξεις το σχέδιο της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της ΝΔ, εξαπέλυσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι το σχέδιο της, είναι «καταστροφικό για τη χώρα».

Το πρόγραμμά της ΝΔ, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος,   περιλαμβάνει:

— Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις,

— Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,

— Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,

— Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και

— Διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση», σύνεχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε: «Ενδιαφέρεται -και μάλιστα το διατρανώνει διαρκώς- μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που υποστηρίζει.

Επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές. Θέλει η χώρα να σέρνεται, ώστε να δικαιωθεί η ίδια η ΝΔ. Και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει».

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό της κυβέρνηση σημειώνοντας ότι έχει «τα χαρακτηριστικά ανανέωσης αλλά και συνέχειας του κυβερνητικού έργου.

Τόσο οι νέοι όσο και οι παλιότεροι υπουργοί, υπηρετούν το συλλογικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, αλλά και το πέρασμα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης για την ελληνική κοινωνία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, που όπως έβαλε τους συγκεκριμένους άξονες δράσης για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα:

Πρώτον:

Η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Χωρίς υποχωρήσεις αρχών, αλλά και χωρίς αδικαιολόγητες κωλυσιεργίες. Ήδη, χθες, επιβεβαιώθηκε στις Βρυξέλλες ότι η χώρα βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη καθοριστεί.

Δεύτερον:

Η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό των συγκεκριμένων μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Όπως ακριβώς έχει προσδιοριστεί από το Eurogroup του περασμένου Μαΐου, δηλαδή σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο. Ήδη, όπως θα γνωρίζετε, στο χθεσινό Eurogroup επισημάνθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου, θα υπάρξει καθορισμός των βραχυπρόθεσμων μέτρων. Κι αυτό για να ακολουθήσει η έκθεση βιωσιμότητας (DSA) του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ, αλλά και από την ΕΚΤ, προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το QE.

Τρίτον:

Η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία. Αυτή η προτεραιότητα αποτελεί υψίστης σημασίας θέμα για την κυβέρνηση, τώρα που αλλάζει το κλίμα στην οικονομία με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, ειδικά στους τομείς που ενισχύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Τέταρτον:

Η διαρκής ενασχόληση και ο προσανατολισμός στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών για τα οποία δημιουργούμε ήδη ειδικό χαρτοφυλάκιο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας στο εδώ και στο τώρα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της συνολικής μάχης που δίνουμε υπηρετώντας τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος, έκανε λόγο και για τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, που όπως είπε «μας δίνει ακόμα ένα λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ουσιαστική διευθέτηση του ζητήματος του χρέους αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωζώνη, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα. Το αποδεικνύει άλλωστε και η δέσμευση του ESM που δια στόματος του επικεφαλής κ. Ρέγκλινγκ, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξάλλου, κινήθηκε και η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ, αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη για αποφάσεις, όπως άλλωστε ορίζουν και οι κοινές μας δεσμεύσεις».

Παράλληλα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλου «συνεχίζει να εργάζεται με μεγαλύτερη ένταση στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της νομιμότητας, απέναντι στη γενικευμένη ανομία που προωθούν οι κύκλοι της διαπλοκής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η προσπάθειά μας για να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι διαρκής. Πάντοτε δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και με διαρκή μέριμνα για συναινέσεις, τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία διάθεση για υποχωρήσεις ως προς τον κεντρικό στόχο μας, δηλαδή την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο χώρο των ΜΜΕ, ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών που είναι άλλωστε και απαίτηση της κοινωνίας, αλλά και εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνησή μας, το Σεπτέμβρη του 2015».

Ο κ. Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα, λέγοντας ότι «είναι ακόμα ένα σημαντικό μήνυμα στήριξης στην προσπάθεια της χώρας, αφενός να βγει από την ατραπό της κρίσης και αφετέρου να συνεχίσει να παίζει έναν σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, δεν πρόκειται να σταματήσει όσο και αν το επιδιώκει με κραυγές και καταστροφολογία η ΝΔ».

Όμως, αποδεικνύεται, κατέληε ο ίδιος «και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος, χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συντριβή που θέλει ο κύριος Μητσοτάκης.

Άλλωστε ο ίδιος στη ΔΕΘ τόνισε ότι όχι μόνο θα υλοποιήσει πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα, αλλά θα το συμπληρώσει με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις και νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κυρίου Μητσοτάκη.

Ευτυχώς για τη χώρα αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της επιτροπείας και το 2019 ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα πεπραγμένα της με την καταστροφική πενταετία 2010-2014, την καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης των κομμάτων του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΔ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!