Τσίπρας σε Τζιτζικώστα: Έλα να κάνουμε μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Κάλεσμα για συμπαράταξη, αρχής γενομένης από το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ απηύθυνε κατά τη συνάντησή τους στο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Χαίρομαι να υπάρχει κοινή, αν θέλετε, αφετηρία συζήτησης και με πολιτικούς που έχουν διαφορετική οπτική με τη δική μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας όταν περιφερειάρχης,  τόνισε ότι θα θέσει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ προς συζήτηση στο μητροπολιτικό συμβούλιο.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου πρέπει να πρυτανεύσει το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να πρυτανεύσει η προσπάθεια όλων μας να περιορίσουμε, όσο μπορούμε να περιορίσουμε, τη μεγάλη καταστροφή που γίνεται στην πατρίδα μας. Κι εμείς να ξέρετε δεν θα έχουμε ούτε εμμονές, ούτε ιδεολογικές αναστολές, να διευρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μέτωπο της συνεργασίας γιατί όχι και της συμπαράταξης εάν είναι, για να έχουμε αποτέλεσμα, αν είναι να σταματήσουμε τη ζημιά ή το βάθεμα της ζημιάς που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές. Ένα πλατύ κοινωνικό, κατά βάση, μέτωπο στο θέμα του νερού πολλών και διαφορετικών δυνάμεων. Δεν χωράνε εκεί διαφορές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση της περιφέρειας για να δοθεί λύση στο ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία και ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι η παρέμβαση θα είναι άμεση.

Αναφορικά με τη μείωση των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «το ενδιαφέρον μας είναι ειλικρινές και στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνά η αυτοδιοίκηση δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, διότι είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, λόγω των μειωμένων πόρων και των αντίξοων συνθηκών σε ένα περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας και κοινωνικής αποδιοργάνωσης».

Χαρακτήρισε, δε,  «μεγάλης κομβικής σημασίας έργο» τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια να ανταποκριθεί η αυτοδιοίκηση στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και για να γίνει αυτό, είπε, χρειάζεται διάθεση ριζοσπαστική και συγκρουσιακή, πολλές φορές, με τη λογική του κεντρικού κράτους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΕΡΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΥΑΘ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!