Τσίπρας – Μπουτάρης: Συμφώνησαν για οικονομικά ΟΤΑ, ΕΥΑΘ

Τη συμφωνία τους για την οικονομική αποδυνάμωση των δήμων αλλά και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ εξέφρασαν μετά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Α. Τσίπρας και Γ. Μπουτάρης, ο οποίος, σημειωτέον, έχει ζητήσει, εμμέσως πλην σαφώς,  μεταξύ άλλων και από το ΣΥΡΙΖΑ στήριξη για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014, αναφέρθηκαν στις περικοπές που έχει υποστεί η Αυτοδιοίκηση:  «Οι μνημονιακές επιλογές έχουν μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε μαύρο πρόβατο. Σε τελική ανάλυση, δεν πρόκειται περί αυτοδιοίκησης, πρόκειται περί μιας υποβαθμισμένης ετεροδιοίκησης. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις και οι δήμαρχοι καλούνται να υλοποιήσουν έναν σχεδιασμό, ο οποίος είναι ασφυκτικός σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Θέσαμε στον πρόεδρο τον πλήρη αποκεφαλισμό και τον πλήρη ευνουχισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είτε με τις περικοπές των εισπράξεων από το κράτος, είτε με τον ασφυκτικό έλεγχο των αποφάσεων, όχι μόνο της νομιμότητας αλλά και της σκοπιμότητας, ουσιαστικά οι δήμαρχοι έχουν απογυμνωθεί από κάθε δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο έχουν εκλεγεί», συμπλήρωσε ο Γ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, και οι δύο επισήμαναν ότι τα νέα δεδομένα της κρίσης αναγκάζουν τους δήμους να στραφούν προς την κατεύθυνση ανακούφισης των πολιτών, που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο και πως προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο στην πόλη κατά της ιδιωτικοποίησης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίοα τάχθηκε υπέρ της διαδημοτικής διαχείρισης του νερού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΕΥΑΘ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!