Τσίπρας: Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε κρούσματα, θανάτους η χώρα μας μετά τον Αύγουστο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
Τσίπρας: Είμαι γέννημα της μεσαίας τάξης -Ο Μητσοτάκης;

Τσίπρας: Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε κρούσματα, θανάτους η χώρα μας μετά τον Αύγουστο

Τσίπρας: Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε κρούσματα, θανάτους η χώρα μας μετά τον Αύγουστο

Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δυσμενή εξέλιξη στην πανδημία ανέφερε, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στη ΔΕΘ,  και προσέθεσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα κρούσματα στην Ευρώπη. «Αυτή η πραγματικότητα έχει αιτίες και κάποιοι έχουν ευθύνες. Όταν η εξέλιξη ήταν καλή την πιστωνόταν ο “Μωυσής” ενώ τώρα θα πρέπει να χρεωθεί σε άλλους, στους νέους, στους υγειονομικούς, στους πολίτες», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας στοιχεία, άφησε «καρφί» για τον Κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος διαβάζει στοιχεία από σημείωμα, δεν διαβάζει απάντηση, «όπως κάποιοι».

O αριθμός των νεκρών πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στους 316 και σήμερα είναι στους 14.354. Αυτά τα στοιχεία είναι η απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας όλο τον τελευταίο χρόνο», σημείωσε.

Eπισήμανε ότι η χώρας μας είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη από τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία του ECDC, σε δείκτες της πανδημίας. Δεύτερη σε κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους   και δεύτερη σε θανάτους ανά εκατομμύριο.

O Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως στο ζήτημα των εμβολιασμών η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες. Αντί να κάνει στοχευμένες καμπάνιες, φρόντισε να χρηματοδοτήσει όχι το μήνυμα, αλλά τα μέσο, συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι σύμφωνα με και με την Επιτροπή Βιοηθικής ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο στάδιο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είπε, είναι να πείσουμε τους πολίτες.

Τέλος, σημείωσε ότι το 30% που δεν έχουν εμβολιστεί είναι πάνω από 80. και σε κρίσιμες ηλικίες

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!