Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια

Το πατριωτικό καθήκον και η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, απαιτούν όλοι και όλες μας να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας αυτές τις κρίσιμες ώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο Πρωθυπουργός είπε ότι προκάλεσε αυτήν την διαδικασία με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών, αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. «Πήρα το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε νευρικότητα και «θεατρικό στιλ» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «νομίζει ότι μπορεί να πείσει χωρίς επιχειρήματα», ενώ έκανε λόγο για «ψεύτικες δημοσκοπήσεις». Είπε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έβρισκε 151 βουλευτές, αν κατέθετε πρόταση δυσπιστίας.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του ζητά την εμπιστοσύνη της Βουλής για να ολοκληρώσει τη θητεία της. «Στις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να παίρνουμε θέση. Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια, λειτουργούν σύμφωνα με τη συνείδησή τους», εξήγησε και σχολίασε: «Πριν μια εβδομάδα μου έλεγαν να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα που τολμάω πάλι μου λένε ότι υπάρχει πρόβλημα».

Απεθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι «είστε ο καλύτερος χορηγός μας όταν υπερασπίζεστε την πολιτική του κ. Σαμαρά», ενώ τον κατηγόρησε ότι ρίχνει το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου, υιοθετώντας επικίνδυνο και διχαστικό λόγο. Του καταλόγισε επίσης ότι δεν καταδικάζει τις απειλές σε βάρος πολιτικών προσώπων, εκτιμώντας ότι έχει υιοθετήσει στρατηγική πόλωσης. Έκανε επίσης λόγο για πολιτική επιλογή της Ν.Δ. να μετατοπιστεί από τον κεντρώο χώρο στην ακροδεξιά.

«Ήρθατε εσείς κ. Μητσοτάκη να μας κάνετε μαθήματα πολιτικής ηθικής, εσείς που εντάξατε 4 βουλευτές από άλλα κόμματα», είπε. «Εδώ ο πατέρας σας κυβέρνησε για τρία χρόνια με έναν βουλευτή που ήταν από άλλο κόμμα», πρόσθεσε.

O Aλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Μητσοτάκη είτε στη Βουλή είτε σε ντιμπέητ να αναμετρηθούν με επιχειρήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ είπε ότι θα του δώσει όσο χρόνο θέλει να προετοιμαστεί και δεν θα τον αιφνιδιάσει φέρνοντάς την ξαφνικά στη Βουλή.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!