Τσίπρας: Πάντα πίσω ήμασταν στις δημοσκοπήσεις, αλλά τις εκλογές τις κερδίζαμε

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 25η Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση της χώρας. Με αφορμή τα δεύτερα γενέθλια της κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και για άλλη μια φορά υποσχέθηκε πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος» διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως αυτό το «έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο». «Το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και, μάλιστα, υπό αίρεση δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο προς τους κανόνες της Δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν με φοβίζουν» τονίζει ο πρωθυπουργός αλλά αναρωτιέται «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;». Εκτιμά πως ακόμη και η ΝΔ που τις ζητάει «από υποχρέωση», όπως λέει, «δεν είμαι σίγουρος ότι τις εννοεί». Και διαμηνύει ότι «στη σκέψη μας δεν είναι οι εκλογές αλλά η έξοδος από την κρίση. Δυο φορές ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουμε στις διαθέσεις των προθύμων. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από την κρίση».

Δηλώνει επίσης ότι δεν τον φοβίζει που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πίσω στις δημοσκοπήσεις. «Πάντα πίσω ήμασταν στις δημοσκοπήσεις, αλλά τις εκλογές τις κερδίζαμε» λέει. Επιτίθεται και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «ούτε η ΝΔ βγάζει κάποια αυτοπεποίθηση στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Δεν έχει κάνει ούτε μια ερώτηση στην «ώρα του πρωθυπουργού», προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram».

Κατηγορεί επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση πως ενώ ζητά εκλογές, δεν έχει καταθέσει εναλλακτική πρόταση. «Ή έστω μια υπόσχεση ότι θα καταφέρει κάτι καλύτερο. Αυτό όμως που υπόσχεται είναι ότι θα τα δεχτεί όλα και ακόμη περισσότερα από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή, σοκ και δέος για οικονομικά ασθενέστερους και συνταξιούχους».

«Η ΝΔ και ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν άλλο να κρύβονται. Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις, ο κ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Εμείς έχουμε σαφή θέση πως δεν πρέπει. Και δεν θα το κάνουμε» επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως δεν θα έρθει μείωση του αφορολόγητου και μέτρα μετά το 2019.

«Ό,τι καταφέραμε είναι άθλος» λέει ο πρωθυπουργός και καλεί το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο Grexit και το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως δεν το σκέφτηκε ποτέ. «Θα ήταν ανοησία ή προδοσία» λέει, ενώ αναφέρεται και στη σχέση της κυβέρνησης με τον Τύπο. «Δεν είναι ακριβές ότι προέτρεψα τους πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες», τονίζει, μιλά για έντυπα και συγκροτήματα που «για πολλά χρόνια λειτουργούσαν ως κριτές και επικριτές των πάντων, ενώ αποτελούσαν βασικό σκέλος του περίφημου τριγώνου της διαπλοκής».

Μιλά επίσης για κίτρινη δημοσιογραφία, εκβιασμούς, μαύρο πολιτικό χρήμα, σκάνδαλα ξεπλύματος και δανειοδοτήσεων με αέρα. «Δεν με ενοχλεί η κριτική των εφημερίδων. Περισσότερο με ενοχλεί που πολλοί συνάδελφοί σας, στο όνομα μιας στενής συντεχνιακής προσέγγισης, δεν κατανοούν ότι άλλο η ελευθερία του Τύπου και άλλο η ασυδοσία της διαπλοκής».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΦΣΥΝ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!