Μητσοτάκης: Με την Ελλάδα «των διορισμών» ή «της αλήθειας»

Με το αίτημα για άμεσες εκλογές και τονίζοντας ότι το δίλλημα είναι αν συντάσσεται κανείς σήμερα, με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, «ένα καθεστώς αποτυχίας και διαπλοκής και διορισμών ή την Ελλάδα της προοπτικής και της αλήθειας. Αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή κάθε νέου παιδιού που θα ξέρει ότι αν δουλέψει σκληρά μπορεί να προκόψει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής και κατά τη συζήτηση για το αγροτικό, τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να κρατά όμηρο την Ελλάδα και του ζήτησε να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Και άλλοι έχασαν εκλογές και δεν διανοηθήκαν να τινάξουν τη χώρα στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να υλοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει καμία επικοινωνία με τη χώρα και κανένα σχέδιο για το μέλλον, τονίζοντας πως ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για την Ελλάδα.

«Ξεκινώ με τη διαπίστωση ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κοινωνία εμποτισμένη από το δηλητήριο της απόγνωσης κλείνεται στον εαυτό της. Η άγρια φορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Οι στόχοι του προϋπολογισμού δύσκολα θα επιτευχθούν» είπε, υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Τσίπρα, πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει μετατεθεί για τον Μάρτιο του ’17. Θα έπρεπε να είχε κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016. Μας περιμένουν νέα άδικα μέτρα και νέες άδικες θυσίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ανησυχία πως η χώρα ενδέχεται να ζήσει και πάλι στιγμές του 2015. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στραμμένο στους πιστωτές και το άλλο στις συνιστώσες. «Τη μία στέλνετε επιστολές στο ΔΝΤ ζητώντας την παραμονή του και μετά με non paper ζητάτε την αποχώρησή του. Πιστεύετε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της χώρας. Κάθε φορά που καθυστερείτε, ο λογαριασμός μεγαλώνει» είπε, τονίζοντας πως τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει.

«Όσο καθυστερούμε, τόσο αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας» είπε, προσθέτοντας πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’17 θα κριθεί και η πορεία της χώρας μετά το ’18. «Δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι στα μέσα του ’18 όταν λήξει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές» τόνισε, προσθέτοντας πως αναβιώνονται τα σενάρια του grexit. Μάλιστα, έκανε λόγο για δίλλημα, τέταρτο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας ή επαναφορά σχεδίων για έξοδο Ελλάδας από Ευρωζώνη.

«Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα περιορίσει τις τεράστιες ανισότητες που προκάλεσαν οι πολιτικές σας» είπε, προσθέτοντας πως το 2015 το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ανέδειξε τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. «Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραγική υποσημείωση. Σήμερα συγκρούονται ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός και από την άλλη όλες οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής, που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά. Και αυτή είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή, τόνισε μεταξύ άλλων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΛΗΜΜΑ, ΠΡΟΛΣΗΨΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!