Τσίπρας-Μητσοτάκης: Οξεία (προεκλογική) κόντρα για δάνεια συζύγων & αδελφών

Οξεία αντιπαράθεση, σε προεκλογικό κλίμα, μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ προκάλεσε προωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά για διευθέτηση δανείου εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού, θέμα που είχε προαναγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πρη ημερησίας συζήτησης για την Οικονομία στη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά σε υψηλούς τόνους, από τον Α. Τσίπρα «που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ».

Στην απάντηση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ «υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη», προσθέτοντας ότι  ο Α. Τσίπρας «είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων».

Αναφορικά, δε, με την ουσία της υπόθεσης τονίζει ότι πρόκειται για νόμιμη ρύθμιση δανείων, αντιπαραβάλλοντας τις 800.000 με την οποία χρημτοδοτήθηκε από offshore «αγνώστων επιχειρηματιών η χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις «φοβερές» αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων.

Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου ballon payments, όπως αυτή του «Κήρυκα Χανίων».

Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;

Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγο του να τους γνωρίσει και σε εμάς ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαντζουράνης -Δικηγόρος Δημήτρη Τσίπρα: Αναληθείς οι ισχυρισμοί της ΝΔ

Νέα ερωτήματα θέτει η ΝΔ για την υπόθεση του αδερφού του πρωθυπουργού

ΝΔ: Πλαστή φορολογική ενημερότητα υπέβαλε ο Δημήτρης Τσίπρας

Μαξίμου: Πανικός Μητσοτάκη -Να παρουσιάσει στοιχεία για αδελφό πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΑΝΕΙΑ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΣΥΖΥΓΟΙ, ΑΔΑΕΛΦΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!