Τσίπρας για Μετρό Θεσσαλονίκης: Πρέπει να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης

  • Απο stergios
  • 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:57
  • Comments Off

«Καταφέραμε να τρέξουμε το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης τρεις φορές πιο γρήγορα από ότι σε μια δεκαετία. Το φτάσαμε στο 75% και μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να γίνουν και δοκιμαστικές διαδρομές στη ΔΕΘ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η νέα ηγεσία της αναδόχου εταιρείας άρχισε να πετάει… αετό, άρχισε τις καθυστερήσεις» ενώ πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός προκατέλαβε αποφάσεις αρμόδιων φορέων όπως το ΚΑΣ». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σημαντικότερο ατόπημα είναι ότι παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν δίνει πάτημα στον εργολάβο να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Η συγκεκριμένη εταιρία κατά την προεκλογική περίοδο προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένο για τα διόδια της Αττικής Οδού και μπορεί να ήταν και σε συνεννόηση με την τότε αξιωματική αντιπολίτευση για να φανεί ότι φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι όποια κέρδη δεν κατάφερε να αποκομίσει από τις αυξήσεις της Αττικής Οδού θέλει να τα διεκδικήσει με τις αποζημιώσεις από το μετρό Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ήταν από το πουθενά η έμπνευση του πρωθυπουργού να ανοίξει ζήτημα για τον σταθμό Βενιζέλου, για το οποίο υπάρχει μελέτη, διαψεύστηκαν σε αυτό που έλεγαν. Το ψευτοδίλημμα «ή αρχαία ή μετρό εμείς το μετατρέψαμε «και αρχαία και μετρό», αλλά πλέον ξαναγυρνάμε στο «ούτε αρχαία ούτε μετρό». Μια εξαιρετικά δυσμενής απόφαση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και πρέπει να ανατραπεί».

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης για την ανάδοχο εταιρεία ότι «έχει χαρακτηριστεί εθνικός εργολάβος πολλές φορές και η ιδιοκτησία της είχε από παλιά εμπλοκή και στα ΜΜΕ. Η δική μας κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε διαπλοκή, δεν χαρίσαμε χρέη και λίγο μετά άλλαξε η ιδιοκτησία της».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, ΚΑΣ, ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΡΧΑΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!