Το μνημόνιο απολύσεων φέρνει πόλεμο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Η μητέρα των μαχών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση θα δοθεί για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζει ως μείζονα μεταρρύθμιση την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο και ο Α. Σαμαράς ανέλαβε ισχυρή προσωπική δέσμευση έναντι της Α. Μέρκελ προκειμένου να αποφεχθούν οριζόντιες περικοπές.

Η οδηγία του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς είναι να κινηθούν τάχιστα ώστε να γίνουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σε υπηρεσίες και οργανισμούς ώστε να συμπληρωθούν οι λίστες των 4.000 απολύσεων για το 2013 και των 11.000 απολύσεων για το 2014, όπως επίσης να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς ο κατάλογος των 12.500 διαθεσιμοτήτων του δεύτερου κύματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αντιτείνει ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτική αλλαγή αλλά για ισοπέδωση και κατέστησε σαφές ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που θα χάσουν τη δουλειά τους, είτε πρόκειται για συμβασιούχους είτε για μόνιμους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις στο χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά την προαναγγελία απολύσεων από τον υπουργό Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδη. Στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζουν και έχουν αποφασίσει εκ προοιμίου ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη δημιουργία ενός σκηνικού διάλυσης με τα λεωφορεία να έχουν τραβήξει χειρόφρενο και το μετρό ακινητοποιημένο. Η σύγκρουση θα είναι σκληρή, πολύ περισσότερο όταν επίκεινται εκλογές στην ΑΔΕΔΥ για αλλαγή ηγεσίας.

Εχει γίνει γνωστό ότι η Τρόικα ζητά να συνεχιστούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις τουλάχιστον ως το 2016, κάτι που έχει απορρίψει η ελληνική πλευρά, αλλά η πίεση θα συνεχιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το βάρος στην καταγγελία του μνημονίου απολύσεων που πρόκειται να εφαρμοστεί και θα δεχθεί επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης για ταύτιση με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και προστασία του status quo συνέβαλε στην δημοσιονομική κατάρρευση.

Η Κουμουνδούρου σκοπεύει να επενδύσει στις αντιδράσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων και αυτό σημαίνει ότι το θερμό φθινόπωρο που αναμενόταν αλλά δεν ήρθε, μπορεί απλώς να καθυστέρησε κάποιους μήνες.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!