ΣΥΡΙΖΑ: Οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν συνιστούν μεταρρύθμιση

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο κάνει λόγω σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με το κλείσιμο των οργανισμών και με τις απολύσεις των εργαζομένων δεν μπορεί να επιτευχθεί κανενός είδος μεταρρύθμιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά ότι είναι έτοιμη να  «δώσει τη χαριστική βολή» στον δημόσιο τομέα προκειμένου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αποφασισμένη να δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, εκπληρώνοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, δεν συνιστούν κανενός είδους «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα. Εκφράζουν μια ισοπεδωτική λογική που βάζει στο στόχαστρό της πρώτα τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία, τις δομές πρόνοιας.

Σε αντίθεση με το σχέδιο διάλυσης του κράτους που μεθοδεύει η κυβέρνηση, η ανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του δημόσιου τομέα μπορεί να τον καταστήσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας, προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων, όχημα για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!