Τηλεκπαίδευση: Eρώτηση ΚΚΕ για τη χρέωση εκπαιδευτικών και γονέων από εταιρείες τηλεπικοινωνίας
Κυριακή
2
Οκτώβριος
Back

Τηλεκπαίδευση: Eρώτηση ΚΚΕ για τη χρέωση εκπαιδευτικών και γονέων από εταιρείες τηλεπικοινωνίας

Ερώτηση με θέμαΓια το απαράδεκτος γεγονός της χρέωσης εκπαιδευτικών και γονέων από εταιρείες τηλεπικοινωνίας για τη χρήση της πλατφόρμας webex”, κατέθεσε το ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας.

Ειδικότερα:

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης, τονίζει ότι ενημερώθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών μας ότι εταιρίες τηλεπικοινωνίας τους χρέωσαν- και μάλιστα παχυλά- για τη χρήση των υπηρεσιών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας webex.

Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε σχολείο του συλλόγου μας και βρίσκεται με αναρρωτική άδεια στο πατρικό της σπίτι στην επαρχία, στο οποίο δεν έχει σταθερή σύνδεση, χρεώθηκε με το ποσό των 63 ευρώ για 15 λεπτά χρήσης δεδομένων για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των παιδιών της την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Παρόμοιες αναφορές για χρεώσεις έχουμε και από γονείς μαθητών μας οι οποίοι το τελευταίο διάστημα χρεώθηκαν με υψηλά ποσά, επειδή τα παιδιά τους συνδέονταν μέσω τηλεφώνου, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι θα χρεωθούν, αφού το υπουργείο διατυμπάνιζε ότι η πλατφόρμα παρεχόταν δωρεάν.

Στην πλειοψηφία τους οι γονείς των μαθητών μας αναγκάστηκαν να διακόψουν την τηλεκπαίδευση, αφού αδυνατούσαν να πληρώνουν την παροχή τέτοιων υπηρεσιών.

Από ότι φαίνεται το υπουργείο πλέον δεν παρέχει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα για όσους δεν έχουν σταθερή σύνδεση, με θύματα αυτής της ανάλγητης απόφασης την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δε φτάνει δηλαδή που καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας το υπουργείο δεν ικανοποίησε  το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας  για τη διασφάλιση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και γρήγορης ταχύτητας σύνδεσης στα σχολεία, τη δωρεάν παροχή ενός τάμπλετ και σύνδεσης για κάθε μαθητή, προχωράει και ένα βήμα παραπέρα με το να αφήνει εντελώς στην τύχη τους όσους μαθητές δε διαθέτουν σταθερή σύνδεση, που ούτως ή άλλως είχαν σε όλη τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης δυσκολίες.

Ερωτάται η κ Υπουργός, σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και κανένας εκπαιδευτικός ή οικογένεια μαθητή να μην επωμιστεί το οικονομικό βάρος αυτής της χρέωσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!