Θ.Φωτίου: Η κυβέρνηση να πάρει τώρα συγκεκριμένα μέτρα για τα προνοιακά ιδρύματα και τους ανάπηρους

Η αν. τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει και στους εργαζόμενους των προνοιακών ιδρυμάτων το επίδομα των 800 ευρώ όπως δίδεται και στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. «Δεν αρκεί να παραδέχεται η κα Μιχαηλίδου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για τις βάρδιες»

«Σειρά στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την πλευρά της κυβέρνησης πήρε σήμερα η υφυπουργός κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, η οποία όμως δεν δεσμεύτηκε σε όσα της ζητούν οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα πρόνοιας, η ΕΣΑΜΕΑ και 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις 27 Μαρτίου», τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Η ίδια κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει και στους εργαζόμενους των προνοιακών ιδρυμάτων το επίδομα των 800 ευρώ όπως δίδεται και στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. «Δεν αρκεί να παραδέχεται η κα Μιχαηλίδου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για τις βάρδιες και να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το αίτημα».

Συνεχίζοντας, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας και των νέων επιστημόνων του προγράμματος του ΟΑΕΔ και να προχωρήσει στην μονιμοποίηση του υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού».

«Οι 500 (467 για την ακρίβεια) προσλήψεις στα προνοιακά ιδρύματα ήταν αναγκαίες ακόμα και πριν την κρίση του κορωνοϊού, άργησαν πολύ παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε δρομολογήσει εγκαίρως, είχαμε κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου, και δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, τις οποίες αναγνωρίζει.

» Να εφοδιαστούν εργαζόμενοι και ωφελούμενοι με ατομικά μέσα προστασίας και διαγνωστικά τεστ», σημείωσε η Φ.Φωτίου.

Ακόμη αναφορικά με τα αναπηρικά επιδόματα επανέλαβε τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ:

Να αυξηθούν κατά 50% για το διάστημα της κρίσης τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που για τους περισσότερους ανάπηρους αποτελούν το μόνο εισόδημα.

Να εκδοθεί άμεσα ΥΑ του Υπ. Εργασίας, όπως προβλέπεται στην ΠΝΠ, για 6μηνη συνολικά αντί για τρίμηνη παράταση των χορηγούμενων συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας

Να εγκριθούν και να ξεκινήσουν να χορηγούνται άμεσα τα επιδόματα αναπηρίας σε όσους έχουν υποβάλει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη αίτηση στον ΟΠΕΚΑ και δεν μπορούν να κριθούν από τα ΚΕΠΑ λόγω αναστολής λειτουργίας τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΦΩΤΙΟΥ, ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!