τασούλας-ποιος-κρύβεται-πίσω-από-την-f-1141675
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.02.2023 | 23:11

Τασούλας: Ποιος κρύβεται πίσω από την «fake επιστολή» – Ποιοι βουλευτές «τσίμπησαν»

Νέες πληροφορίες για την fake επιστολή με φερόμενο αποστολέα τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, που έλαβαν σε φάκελο με γραμματόσημο αρκετοί βουλευτές.

Στην επιστολή, ο Πρόεδρος της Βουλής φερόταν να προτρέπει βουλευτές να του υποβάλουν αιτήματα για χρήματα σε επιχορηγήσεις σε συλλόγους της εκλογικής τους περιφέρειας, καθώς παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει δήθεν διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ σε συλλόγους των Ιωαννίνων, έχουν περισσέψει διαθέσιμα.

Το κείμενο της fake επιστολής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, Στα πλαίσια που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής έχω ήδη αξιοποιήσει μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο ευρώ από τον προϋπολογισμό μας για την κάλυψη των αναγκών του έργου πολιτιστικών συλλόγων της εκλογικής μου περιφέρειας.

Επειδή υπάρχουν ακόμα οικονομικά διαθέσιμα θα ήθελα να αποστείλετε ΑΜΕΣΑ στον διευθυντή του γραφείου μου κύριο Βασίλη Νταβώνη και στον στενό μου συνεργάτη γενικό γραμματέα της Βουλής κύριο Γιώργο το Μυλωνάκη ( κυρία Θεοδώρα Πετρούλα) εντός των 10 προσεχών ημερών τις ιεραρχημένες σας προτάσεις για την αξιοποίηση σχετικών κονδυλίων σε πολιτιστικούς ή άλλους συλλόγους της εκλογικής σας περιφέρειας, ενόψει μάλιστα των επικείμενων εθνικών εκλογών. Θα προσπαθήσουμε με τους συνεργάτες μου να ικανοποιήσουμε σε λογικά πλαίσια τις προτάσεις σας αποφεύγοντας κάθε υπόνοια διάκρισης.

Κωνσταντίνος Τασούλας ».

Επιστολή Τασούλα

Οι βουλευτές που «τσίμπησαν» και οι εκτιμήσεις για τον «φαρσέρ»

Το αξιοσημείωτο είναι ότι παρά το γεγονός πως ήταν προφανές ότι πρόκειται για ψεύτικη επιστολή, τρεις βουλευτές από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, «τσίμπησαν το δόλωμα» και προσέγγισαν τον Προέδρου της Βουλής. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεν αποκάλυψε τα ονόματα αυτών των τριών βουλευτών.

Αναφορικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την fake επιστολή, μέχρι στιγμή γίνονται μόνο εικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από την φάρσα να είναι κάποιος πολιτικός του αντίπαλος, ο οποίος ήθελε να πλήξει παραμονές των εκλογών.