«Τα βρήκαν» Τσίπρας Καμμένος -Όσα είπαν σε συνάντηση μιας ώρας

Μία ώρα συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης ο πρωθυπουργός με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο στο Μαξίμου. Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε ότι η συμμαχία των δύο κομμάτων και η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος με σεβασμό στις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί.

Δυο ήταν οι στόχοι της κυβέρνησης: η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια και η κάθαρση, είπε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δυο στόχοι που μπήκαν από την αρχή της συνεργασίας είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με όσα δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα που διήρκησε περίπου μία ώρα

Όπως σημείωσε πλησιάζει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα φύγει από τα μνημόνια και την Επιτροπεία. Σε ότι αφορά την κάθαρση υποστήριξε ότι «με αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας, μιας έντιμης πολιτικής συνεργασίας σπάσαμε το κατεστημένο της μεταπολίτευσης. Οι υποθέσεις δεν μπαίνουν στο αρχείο. Όταν η δικαιοσύνη προσκρούει σε μεγάλους και επώνυμους δεν σταματά την διερεύνηση». Γι’ αυτούς τους στόχους η συνεργασία αυτή σε πείσμα όσων γράφουν σενάρια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους σε απόλυτο σεβασμό στις «κόκκινες γραμμές» και τις διαφορετικές πολιτικές που από την αρχή θέσαμε έντιμα και ξεκάθαρα στην αρχή της συνεργασίας.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό επανέλαβε τη θέση του για μη χρήση του ονόματος Μακεδονία αλλά είπε ότι αυτή την στιγμή η μπάλα είναι στα χέρια της πΓΔΜ γιατί η αλλαγή του Συντάγματος είναι «απόλυτη προϋπόθεση».

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Εγώ και ο πρωθυπουργός είμαστε πάντα απόλυτα συντονισμένοι και συνεννοημένοι» δήλωσε ο κ. Καμμένος, αναφορικά με την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη. Η συνάντηση του επικεφαλής των ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό διήρκησε περίπου μία ώρα.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε, ωστόσο, ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών των δύο κομμάτων που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση αποτελεί δείγμα δημοκρατίας. Ερωτηθείς για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι αυτή ανησυχεί τους πάντες, όλη την Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε σε επεισόδια ιδιαίτερα επικίνδυνα, αλλά και στο γεγονός ότι η γειτονική χώρα έχει «δύο ομήρους», όπως είπε. Κάλεσε δε την Τουρκία να μην χρησιμοποιηθούν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί ως μέσο πίεσης.

«Ελπίζω ότι η Τουρκία θα καταλάβει ότι είναι προς όφελος όλων να λήξει η περιπέτεια» πρόσθεσε. Τέλος διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε ραντεβού Τσίπρα-Παππά-Καμμένου σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, την περασμένη Παρασκευή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ