Μητσοτάκης: Το Μαξίμου προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις Πάιατ

Για «διαστρέβλωση» των δηλώσεων του Αμερικάνου πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το «αλαλούμ» που προκλήθηκε αναφορικά με το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Πάιατ για την υπόθεση της Novartis, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Το Μαξίμου προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις. Αναγκάστηκαν να τα πάρουν όλα πίσω».
Ο κ. Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει και το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων, με αφορμή τις αποκαλύψεις για το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας «Εγώ και η Χαρά Κεφαλίδου είχαμε πει ότι παραιτούμαστε των χρημάτων από τη συμμετοχή στις Επιτροπές. Εγώ μάλιστα είχα πει ότι δεν θα κάνω χρήση του βουλευτικού αυτοκινήτου και δεν το έχω πάρει».

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε επιβεβαιώσει ξεκάθαρα ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα δήλωσε πως στην έρευνα του FBI για τη Novartis δεν εμπλέκεται Έλληνας πολιτικός.

Η σημερινή, νεότερη, ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως ο κ. Πάιατ ήταν αυτός που άνοιξε τη συζήτηση για τη Novartis και του μετέφερε ότι:

α) στις έρευνες που έχει ήδη πραγματοποιήσει το FBI δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός και
β) η εν εξελίξει έρευνα του FBI δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς, καθώς επικεντρώνεται σε παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας και ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ανάμιξή της στις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αυτές αφορούν την ενδεχόμενη παραβίασης της ελληνικής έννομης τάξης.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή απάντηση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε μετά το non paper που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επικαλούνταν επικοινωνία του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα με τον Τζέφρι Πάιατ για να στηρίξει τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρεσβευτής των ΗΠΑ «ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωσε στην οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκαλείται για το θράσος με το οποίο αμφισβήτησε τη δήλωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ, η ΝΔ αποκαλύπτει ότι μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Pyatt συμφώνησαν να εκδοθεί μια ανακοίνωση που να περιλαμβάνει και την κάτωθι δήλωση του Πρέσβη, η οποία μέσω των επιτελείων τους συντάχθηκε γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ως είθισται, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν μάλιστα ότι η δήλωση που συμφωνήθηκε να κοινοποιηθεί στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα μεταξύ της ΝΔ και των συνεργατών του πρεσβευτή των ΗΠΑ ήταν η εξής: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Τονίζουν μάλιστα από τη ΝΔ ότι τη δήλωση αυτή «την αναπαρήγαγε δημοσίως ο κ. Pyatt μέσω Twitter».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΠΑΙΑΤ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!