Κυριακή
28
Μάι
Back

ΣΥΡΙΖΑ για αποκεντρωμένη: Αλλεργική στην αυτοτέλεια των ΟΤΑ η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, η νέα διοίκηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,  κάλεσε σε απολογία σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, αφού αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δυο πρωτόδικων αποφάσεων που αποδέχονταν την μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου!

Για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση και μετά τις δηλώσεις που έκανε στην aftodioikisi.gr η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινή δήλωση των Κ. Ζαχαριάδη – Μ. Χατζηγιαννάκη, τοποθετείται ως εξής:

«Τον γνωστό αυταρχικό της χαρακτήρα αποφάσισε να δείξει προς την Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση της ΝΔ, με εκπρόσωπο αυτή τη φορά τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Ο κομματικός εκλεκτός του υπουργού Εσωτερικών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2014 κ. Ζαφειρόπουλος, σε εφαρμογή της σχετικής διάταξης Βορίδη τον Μάρτιο του 2022, καλεί σε απολογία σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, αφού αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δυο πρωτόδικων αποφάσεων που αποδέχονταν την μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ ασφυκτιά μέσα στο άβολο για την ίδια κουστούμι της δήθεν αριστείας και επιτελικότητας. Όχι μόνο έχει εγκαταλείψει τους Δήμους αφυδατωμένους από μόνιμο προσωπικό και πόρους, αλλά δεν διστάζει να καταργήσει στην πράξη την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διοικητική τους αυτοτέλεια, προκειμένου να αποφύγει με κάθε τρόπο τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στους ΟΤΑ Α΄Βαθμού.

Την ίδια στιγμή που το ΣτΕ με διαδοχικές του αποφάσεις έχει ακυρώσει, αν όχι κουρελιάσει, σημαντικό κομμάτι του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση ως αντισυνταγματικό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επιχειρεί, μέσω των διορισμένων από την ίδια γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τον πλήρη πολιτικό έλεγχο των αιρετών. Εάν ο κ. Βορίδης πιστεύει ότι η επίδειξη εξουσίας και η εφαρμογή ενός σκληρά κομματικού μηχανισμού εποπτείας και ελέγχου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκεί διώξεις σε αιρετούς θα βοηθήσουν τη Νέα Δημοκρατία εν όψει των διαδοχικών (εθνικών και αυτοδιοικητικών) εκλογικών αναμετρήσεων το 2023, πλανάται οικτρά.

Η μέρα της λαϊκής ετυμηγορίας, η μέρα που οι πολίτες θα στείλουν την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας δεν αργεί. Και θα είναι λυτρωτική, τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για ολόκληρη τη χώρα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!