Συνάντηση Κουτσούμπα –ΔΟΕ: Προβληματισμός για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 18 Μαΐου 2020 - 14:39
  • Comments Off

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, σήμερα, με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Θ. Κικινή. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ και ο Κ. Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ ακούει με προσοχή και συμμερίζεται τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα, αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα τα μικρά παιδιά θα ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής.

Η διάταξη για αύξηση του αριθμού μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, αντί να προβλέπεται μείωση, συνεπάγεται νέα περιστολή διορισμών, μικρά παιδιά να συνωστίζονται σε τάξεις. Είναι ντροπή και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε καν σκέψη για κατάθεσή της.

Είναι απολύτως δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών από την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει τη σχολική τάξη σε κλειδαρότρυπα. Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση είναι προκλητική. Δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές στέκονται ενάντια. Δεν θέλουν και θα μπουν μπροστά για να μην εφαρμοστεί.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη και να επιδείξει κρατική ευθύνη. Να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα σχολεία. Να μονιμοποιήσει άμεσα τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπιστούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές. Να ξεκινήσει επιτέλους ένας σοβαρός επανασχεδιασμός για τον Σεπτέμβρη που έρχεται.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να μην κατατεθεί το αντιδραστικό – αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν επιλύει τα χρόνια προβλήματα των σχολείων, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση.

Οι αυριανές πανελλαδικές κινητοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν μια ελπιδοφόρα μαζική απάντηση σε αυτούς που στερούν το μέλλον των παιδιών μας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΟΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, VIDEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!