ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης για τις κατηγορίες εναντίον Κατρούγκαλου

«Με σημερινό του δημοσίευμα, το «Βήμα της Κυριακής» εκφράζει τη λύπη του απέναντι στον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο για τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον του που είχαν προκαλέσει και αγωγή εναντίον της εφημερίδας. Από τον Μάρτιο του 2015, οι αθλιότητες εναντίον του Γ. Κατρούγκαλου χρησιμοποιήθηκαν για να σπιλώσουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, είχε το θράσος τον Οκτώβριο του 2016 να αναπαράγει εκ νέου τις χυδαιότητες αυτές, παρόλο που είχαν ήδη ανακληθεί ως «ανακριβείς» και «αναληθείς» από τους εμπνευστές τους».

«Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να επιδείξει την απαιτούμενη ευθιξία και να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή δημοσίευμα στον «Βήμα της Κυριακής» με το οποίο η εφημερίδα παραδέχεται πως το είχε γράψει τον Μάρτιο του 2015 για τις δήθεν προμήθειες που έπαιρνε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήταν αναληθές. «Εκφράζουμε τη λύπη μας» αναφέρει η εφημερίδα.

Η υπόθεση των φερόμενων προμηθειών που ζητούσε και έπαιρνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος (12%) για τον διορισμό απολυθέντων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως τη ΝΔ, να επιτίθενται με οξύτητα στον τότε υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος είχε καταθέσει αγωγή κατά του Βήματος, ενώ είχε προχωρήσει και σε συνέντευξη Τύπου (σ.σ. η φωτογραφία είναι από εκείνη την ημέρα) για να δώσει απαντήσεις για το δημοσίευμα.

Τώρα η εφημερίδα αναφέρει ότι «εκ των υστέρων διαπιστώσαμε» ότι τα περί προμήθειας δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Διευκρινίζει, ακόμη, ότι «το δημοσιευθέν εργολαβικό δίκης δεν αφορούσε σε επαναπρόσληψη, αλλά σε εν ενεργεία δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος διεκδικούσε την καταβολή των μισθολογικών του περικοπών».

Το Βήμα προσθέτει ότι ο κ. Κατρούγκαλος «όχι μόνο διέκοψε την άσκηση δικηγορίας, αλλά επιπλέον διέλυσε πλήρως τη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετείχει».

Σε δήλωσή του ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι:

«Το ρεπορτάζ αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για μια λυσσώδη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου, στην οποία συμμετείχαν επί βδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ. Ήταν η πρώτη από μία σειρά ανάλογες απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων κατά μελών της κυβέρνησής μας, όλες αβάσιμες και όλες με προφανή πολιτική εκπόρευση. 

Για όποιον αμφιβάλλει για την πολιτική κάλυψη και εκπόρευση, αρκεί να αναφέρω ότι δύο αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας αναμάσησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες αυτές. Μάλιστα, ο σημερινός Πρόεδρός της επέμεινε δύο φορές σε αυτές, εν γνώσει του ότι είχαν ήδη ανακληθεί ως «αναλήθειες και ανακρίβειες» από αυτούς που τις είχαν αναπαράγει. 

Σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι «πες πες κάτι πάντα θα μείνει», αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!