ΣΥΡΙΖΑ-«βλαχοδήμαρχοι»: Πως αποκαλούν στη ΝΔ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη;

Καταδίκες στελεχών της ΝΔ στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε εκπροσώπους της κυβέρνησης σχετικά με τους αιρετούς της Τ.Α. και τις επικρίσεις για τους βλαχοδήμαρχους.

Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει το ερώτημα: «Αλήθεια, πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;» και τονίζει ότι αυτές είναι μερικές από τις πρόσφατες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα.

Ο κατάλογος των ονομάτων, όπως επισημαίνει, είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

«Χαρακτηριστικά αναφερόμαστε, στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ το 2011, όπου ο ίδιος υποστήριζε για τον κατάδικο πλέον για υπεξαίρεση, πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο τα εξής: “Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”», προσθέτει.

Αναφερόμενος στον Π. Ψωμιάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο άλλος «έντιμος» άνθρωπος της περιοχής και υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στη Μακεδονία και ένθερμος υποστηρικτής της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, κ. Ψωμιάδης, καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος και εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειάρχη.

Και καταλήγει: «Δεν έχει περάσει καιρός, επίσης, όταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ και αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου συνελήφθη για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκίας, καθώς και για τον δήμαρχο Κιλκίς, επίσης στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος χορηγούσε χιλιάδες δελτία αναπηρίας ζημιώνοντας το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΤΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΚΟΜΠΙΝΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!