Πώς η Γκάγκα «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Πλεύρη: Αναπνευστήρες έχουμε, γιατρούς δεν έχουμε - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Δεκέμβριος
Back

Πώς η Γκάγκα «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Πλεύρη: Αναπνευστήρες έχουμε, γιατρούς δεν έχουμε

Ελάχιστη δημοσιότητα έχουν πάρει οι χθεσινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μ. Γκάγκα, η οποία έδωσε απαντήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας, τις ΜΕΘ και την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Μίνα Γκάγκα, γιατρός και συγκεκριμένα πνευμονολόγος η ίδια, με τις δηλώσεις της «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όσον αφορά το ζήτημα των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Διαβάστε (και στη συνέχεια δείτε στο βίντεο) τις αποκαλυπτικές δηλώσεις της, την ώρα που η κυβέρνηση δεν σταματά να υποστηρίζει ότι υπάρχει επάρκεια στο υγειονομικό προσωπικό:

«Με ρωτήσατε εάν φτάνουν αυτές οι ΜΕΘ. Θα θέλαμε να τις κάνουμε περισσότερες. Για να κάνουμε ΜΕΘ δεν φτάνουν οι αναπνευστήρες, δεν φτάνουν οι χώροι. Πρέπει να έχουμε και τους γιατρούς. Οι γιατροί είναι μια πολύ μακροχρόνια παραγωγή, δηλαδή εγώ τελειώνω ιατρική σήμερα και θέλω πέντε χρόνια για μια βασική ειδικότητα και δύο χρόνια η εντατικολογία. Που σημαίνει ότι έχουμε απορροφήσει όλους τους εντατικολόγους  που μπορούσαμε, έχουμε βάλει και γιατρούς που δεν είναι εντατικολόγοι.

Έχουμε αναπνευστήρες, μπορούμε να βάλουμε κι άλλους αρρώστους αλλά εντατικολόγους αυτούς έχει η χώρα. Θα κάνουμε περισσότερους. Αλλάζουμε την εκπαίδευση των γιατρών. Από εδώ και πέρα θα παράγουμε ειδικότητες, δηλαδή θα δίνουμε ειδικότητες ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας και όχι απρογραμμάτιστα όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Αλλά αυτό είναι το υλικό που έχουμε.  Με αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Άρα, το να κάνω περισσότερες μονάδες και να βάλω περισσότερους αναπνευστήρεςΈχουμε αναπνευστήρες. Το θέμα είναι ποιος θα παρακολουθεί τους αρρώστουςΤο να σας πω εγώ ότι ανοίγω κι άλλες μονάδες. Με ποιόν θα τις ανοίξω; Ούτε νοσηλευτικό (σ.σ προσωπικό) παραπάνω έχουμε, ούτε ιατρικό.

Αυτό  γιατί δεν φροντίσαμε να το έχουμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αλλάξουμε σήμερα. Θέλουμε πάρα πολλά χρόνια για να φτιάξουμε τους γιατρούς που χρειαζόμαστε. Και το βλέπουμε και σε άλλες ειδικότητες, το βλέπουμε στην αναισθησιολογία, το βλέπουμε στην ακτινολογία ».

Οι δηλώσεις για τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών μετά το 32.30 στο βίντεο:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!