Παπαευαγγέλου: "Καμπανάκι" για ακόμη τρεις περιοχές, πλην Βόρειας Ελλάδας - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back
Παπαευαγγέλου: "Καμπανάκι" για ακόμη τρεις περιοχές, πλην Βόρειας Ελλάδας

Παπαευαγγέλου: “Καμπανάκι” για ακόμη τρεις περιοχές, πλην Βόρειας Ελλάδας

«Καμπανάκι» για τρεις ακόμη περιοχές πλην της Βόρειας Ελλάδας, σε σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων, χτύπησε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά.

Η κ. Παπαευαγγέλου εμφανίστηκε ανήσυχη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι τις τελευταίες 15 ημέρες αυξήθηκαν κατά 60% σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ανεβάζοντας τον κυλιόμενο μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας σε 4.621 κρούσματα και διπλασιάζοντας την θετικότητα σε σχέση με τις αρχές Οκτωβρίου (από 1,09 σε 196).

Με αυτά τα δεδομένα αυτή τη στιγμή στην χώρα μας υπάρχουν 35.000 ενεργά κρούσματα, ενώ 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Από αυτούς το 70% είναι άνω των 55 ετών.

Αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού, σύμφωνα με την καθηγήτρια, παρατηρείται, πλέον, ότι εκτός από τις οικογενειακές επαφές σημαντικό ρόλο παίζουν και οι επαφές στο εργασιακό περιβάλλον.  Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μεγάλη μετάδοση εντός του σχολείου.

Γκάγκα: Πολύ μεγάλη διασπορά

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, υπάρχει «πολύ μεγάλη διασπορά της νόσου. Οι περισσότεροι θάνατοι είναι μεγαλύτερων σε ηλικία και ανεμβολίαστων, κατέληξαν όμως τις προηγούμενες ημέρες ασθενείς 39 και 27 ετών».

Η κ. Γκάγκα έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ αλλά και σε απλές κλίνες είναι ανεμβολίαστοι.

Τέλος, διέψευσε ότι «δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράντζο. Υπάρχουν, ωστόσο, διασωληνωμένοι σε μονάδες χειρουργείων».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!