Ποιοι πρώην αυτοδιοικητικοί κατεβαίνουν υποψήφιοι με το Κίνημα Παπανδρέου

Η αποτύπωση του «παντρέματος» παλαιών και νέων στελεχών, και όχι να γίνουν «πασαρέλα» επωνύμων, ήταν, σύμφωνα με το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών, ο στόχος των ψηφοδελτίων του κόμματος, στα οποία δεν λείπουν ονόματα με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία.

Μοναδική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (σε μη εκλόγιμη θέση – 11η) με αυτοδιοικητικό παρελθόν, αποτελεί αυτή του Τάσου Αποστολόπουλου, ο οποίος έχει διατελέσει περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Στη συνέχεια, ξεκινώντας από την Α’ Αθηνών, υποψήφιος είναι ο Κώστας Μπάστας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την παράταξη Σγουρού, ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει και Εντεταλμένος Σύμβουλος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, ο Κώστας Καψής, νομαρχιακός σύμβουλος και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε το 2012 και ο Γιώργος Αρσένης, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αττικής επίσης με τον Γ. Σγουρό. Στην Β΄Αθήνας είναι υποψήφιος ο Θανάσης Σπονδυλίδης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τον Γ. Σγουρό. Με την παράταξη του πρώην περιφερειάρχη έχουν κατέβει επίσης η Δέσποινα Αφεντούλη, υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και ο Βασίλης Κατσαφάδος, υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Πειραιά.

Από την περιφέρεια, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες των πρώην δημάρχων και μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Παύλου Μοσχολιού (Αγρινίου) στην Αιτωλοακαρνανία και του Γιάννη Λυμπέρη (Ήλιδας). Επίσης, υποψήφιοι είναι ο Πάνος Οικονομίδης, πρώην δήμαρχος Άρτας και πρώην Βουλευτής, ο Γιάννης Παπαλέξης, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην δήμαρχος Άρτας και νυν δημοτικός σύμβουλος, ο Γιώργος Χανός, πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης (στον Έβρο), ο Ιμπραήμ Σερήφ, Αγρότης, π. δήμαρχος Αρριανών και νυν δημοτικός σύμβουλος (Ροδόπης) και Γιώργος Πουλοκέφαλος, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου (Λακωνίας).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!