Από την Αυτοδιοίκηση με στόχο τη Βουλή: Ποιοι αυτοδιοικητικοί βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού

Μικρότερος, συγκριτικά με άλλες παρατάξεις ο αριθμός των υποψηφίων με το Ποτάμι που διεκδικούν μια έδρα στη Βουλή και έχουν περάσει προηγουμένως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεια στη Βουλή. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2010 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ως επικεφαλής παράταξης.

Στη συνέχεια ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα, στην Α΄Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος και μέχρι προσφάτως αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδεία και Τουρισμού, αρχικά και στη συνέχεια εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο βρίσκεται το όνομα της Νιόβης Παυλίδου, υποψήφιας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το Μάιο, οπότε στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων, Τάσου Αβραντίνη, στην Α’ Πειραιώς

Έπειτα από συναπτές θητείες στο δήμο Αθηναίων, ως δημοτικός σύμβουλος, την υποψηφιότητά του στη Β΄Αθηνών με το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια κατεβαίνει και ο Κωνσταντίνος Κανελλάκης, ο οποίος έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Στην Α΄ Αθήνας κατεβαίνει ο Φίλιππος Δραγούμης, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Γ. Καμίνη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θηβαίων το Μάιο, όπου έχασε στον β’ γύρο, Σταμάτης Χαλβατζής, συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ως υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας. Στην Ημαθία, η υποψήφια βουλευτής Ίλια Ιωσηφίδου, ήταν επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης που διεκδίκησε το δήμο Νάουσας το 2010 και έχασε το δήμο στον β’ γύρο.Επίσης, στην Αρκαδία είναι υποψήφιος ο Θανάσης Καβουρίνος, πρ. δήμαρχος Λεβιδίου, στη Δράμα ο Κυριάκος Χαρακίδης, πρώην δήμαρχος Δράμας και στη Χαλκιδική η Μαρία Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος-δημοτ. Σύμβουλος Κασσάνδρας.

Τέλος, στο νομό Ηρακλείου κατεβαίνουν υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι οι πρώην δήμαρχοι Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης (μετέπειτα ευρωβουλευτής) και Αρχανών – Αστερουσίων, Ρούσσος Κυπριωτάκης, ο οποίος δεν συμμετείχε στις εκλογές του Μαΐου.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2015


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!