Ποιο θα είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο σοσιαλδημοκρατικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι βεβαίως σε εξέλιξη και ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες – Ποιο όνομα είναι επικρατέστερο για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής και πού παραπέμπει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει για το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου (και με αφορμή το φεστιβάλ νεολαίας του κόμματος), μια νέα διακήρυξη η οποία θα είναι επί της ουσίας το καμπανάκι για την κομματική επανεκκίνηση.

Γίνεται βεβαίως αντιληπτή και η σημειολογία του όρου «Διακήρυξη» που θα παραπέμπει ξεκάθαρα στην διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ!

Στην Κουμουνδούρου υπάρχουν πυρετώδεις συσκέψεις και για το νέο όνομα του κόμματος. Θα αλλάξει το «ΣΥΡΙΖΑ»;

Προφανώς όχι διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε παραδοχή αποστασιοποίησης από το συνολικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που θα προκαλούσε τσουνάμι αντιδράσεων από τα στελέχη του κόμματος.

Η αλλαγή του ονόματος θα γίνει σταδιακά. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, έχει προστεθεί ουρά το «Προοδευτική Συμμαχία», χωρίς να έχουμε μεγάλες αντιδράσεις.

Ποιος είναι ο στόχος στο άμεσο μέλλον;

Ποιο όνομα έχει πέσει στο τραπέζι και συζητείται εντόνως;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (εφημερίδα Καθημερινή) το όνομα που αυτή την περίοδο περνάει από κόσκινο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το:

«ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Αριστερά», έκφραση που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΝΟΜΑ, ΝΕΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!