Η Παπακώστα κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ -Υποψηφίος και ηθοποιός μέλος του κόμματος της

Η Κατερίνα Παπακώστα θα είναι τελικά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως γνωστοποιήθηκε από την ανανεωμένη λίστα υποψηφίων που κοινοποίησε χθες το κυβερνών κόμμα.

Η Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή που κατέγραψε ποσοστό 0,22% στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, επίσης στην Εκλογική Περιφέρεια Α’ Αθηνών υποψήφιος θα είναι ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου που επίσης ανήκει στο κόμμα της κ. Παπακώστα. 

Σε ανακοίνωση του το Ν.Ε.Ο αναφέρει:

Η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και τα μέλη της Διοικούσας και της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, συνεδρίασαν με θέμα τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Την συνεδρίαση απασχόλησαν οι προγραμματικές συγκλίσεις μεταξύ του ΝΕΟ και πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ενόψει των εθνικών εκλογών καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας του ΝΕΟ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Νέα Ελληνική Ορμή έχει θέσει ως βάση για προεκλογική σύγκλιση την προώθηση της Κοινωνικής Ατζέντας για την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους η οποία έχει στον πυρήνα της τον άνθρωπο, την κοινωνική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την ανασύσταση της μεσαίας τάξης η οποία πληγώθηκε περισσότερο από την κρίση. Άλλωστε, η μεσαία τάξη για τη Νέα Ελληνική Ορμή αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και σήκωσε με την εφαρμογή των μνημονίων φορτίο βαρύ και δυσανάλογο..

Ο τρίτος άξονας απορρέει ουσιαστικά ακριβώς από την μεσαία τάξη, διότι έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματική αναγέννηση με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της πραγματικής Οικονομίας.

Όλα αυτά δεν θα είναι αρκετά όμως, εάν δεν προωθηθεί με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις η Διαφάνεια στον Δημόσιο Βίο και δεν εδραιωθεί η Ασφάλεια, ως προϋπόθεση για την Ευημερία και την Ανάπτυξη. Η Ελλάδα θέλουμε να διαδραματίζει σπουδαίο περιφερειακό ρόλο και να είναι ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στα Βαλκάνια.

Την ώρα που στην Ευρώπη κερδίζουν έδαφος και ανεβαίνουν στην εμπιστοσύνη των πολιτών οι κεντρώοι φιλελεύθεροι, η άλλη πλευρά επιμένει στην ίδια αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή. Η στόχευση της Νέας Ελληνικής Ορμής είναι η εκπροσώπηση του Κοινωνικού Κέντρου, μακριά από την ακραία νεοφιλελεύθερη πρόταση η οποία πλήττει στην καρδιά την κοινωνία και την κοινωνική συνοχή. Οι καιροί άλλαξαν και απαιτούν ένωση δυνάμεων τόσο για την συνέχιση του έργου αποκατάστασης των κοινωνικών αδικιών, της κανονικότητας και της ανάπτυξης, το οποίο ξεκίνησε μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όσο και για την αναχαίτιση των ακραίων και νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες καταδικάστηκαν στις εκλογές του 2015 και σήμερα σερβίρονται ως ξαναζεσταμένο φαγητό.

Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης αξιολογήθηκαν τα προεκλογικά προγράμματα των πολιτικών κομμάτων και οι δημόσιες τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε ομοφώνως την συμπόρευση-συνεργασία της Νέας Ελληνικής Ορμής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις επικείμενες εθνικές εκλογές ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση για αμφίπλευρη διεύρυνση του, κρίνοντας ότι τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης των δύο πολιτικών κομμάτων είναι θετικά.

Στο πλαίσιο της εκλογικής συνεργασίας τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα φιλοξενήσουν δύο υποψηφίους της Νέας Ελληνικής Ορμής. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου θα είναι υποψήφια στην Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών, ενώ στην Εκλογική Περιφέρεια Α’ Αθηνών υποψήφιος θα είναι ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΕΟ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!