ΠΟΕ-ΟΤΑ-εργατικά δυστυχήματα: Τι προτείνει – Πρόγραμμα & παρασκήνιο ημερίδας (έγγραφα)

Το πρόγραμμα της ημερίδας αλλά και τις θέσεις της για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία δημοσιοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με κόντρα μεταξύ ΣΥΝ, ΔΑΚΕ και ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιεί την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL ATHENES» (Μιχαήλ Βόδα 6 – Αθήνα), Ημερίδα για την «Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα γίνει στις 09:00 το πρωί, με ομιλία του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Χαιρετισμό έχουν προσκληθεί να απευθύνουν, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Ιωάννης Πάιδας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Αττικής κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Παναγιώτης Κορφιάτης.

Θα μιλήσουν επίσης, διακεκριμένοι καθηγητές, καταρτισμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων, όλοι αρμόδιοι για τα θέματα της Υγείας και Ασφάλειας, οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα όποια ερωτήματα. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το Μέλος της κ. Νίκος Κρέτσης θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την Υγεία και Ασφάλεια. Ιδιαίτερη σημασία θα έχουν οι τοποθετήσεις εργαζομένων, οι οποίοι θα καταθέσουν την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους. Η Ημερίδα θα κλείσει στις 3.00 το μεσημέρι με τα συμπεράσματα.

Στόχος της Ημερίδας είναι, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφενός να αναδειχθεί το μείζον ζήτημα των Εργατικών Ατυχημάτων, που έχει λάβει την μορφή μάστιγας τα τελευταία χρόνια στους Ο.Τ.Α. και αφετέρου να αποτελέσει η πρωτοβουλία αυτή έναν ακόμη παράγοντα επίσπευσης της διαδικασίας τροποποίησης-επικαιροποίησης του νομοθετικού πλαισίου για την Υγεία και Ασφάλεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ_ΥΓΕΙΑ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΘΕΣΕΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!