Ημερίδα ΠΟΕ-ΟΤΑ-Εργατικά δυστυχήματα: Το παρασκήνιο της κόντρας ΣΥΝΑΝ, ΔΑΚΕ-ΔΑΣ-ΟΤΑ

Έντονη αντιπαράθεση στους κόλπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκαλέσει το θέμα των εργατικών δυστυχημάτων με τους 43 νεκρούς και τους 59 τραυματίες στους δήμους, για το οποίο, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν παρατηρηθεί πολλά «φάλτσα» από την σημερινή πλειοψηφία (ΣΥΝΑΝ, ΔΑΚΕ) της Ομοσπονδίας (διαβάστε ενδεικτικά: ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ). 

Η αρχή έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν στις 18 του μηνός το Συνδικάτο ΟΤΑ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ημερίδας στις 17 Ιανουαρίου 2019 για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία. Δύο ημέρες αργότερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής,  η σημερινή πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ) προτείνει την διεξαγωγή ημερίδας (σ.σ. διαβάστε την σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) με το ίδιο θέμα και την ίδια ημέρα! Παρ’ όλα αυτά η ΔΑΣ-ΟΤΑ, προφανώς, για να μην θεωρηθεί ότι μπλοκάρει την ημερίδα, υπερψηφίζει την πρόταση.

Μέσα σε αυτό κλίμα καχυποψίας, φτάνουμε στη χθεσινή ημέρα, οπότε με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ  καταγγέλλει ΣΥΝΑΝ & ΔΑΚΕ ότι αποκλείουν τα Σωματεία από την ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το γεγονός προκαλεί την αντίδραση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, η οποία με σημερινή της ανακοίνωση κατηγορεί την ΔΑΣ-ΟΤΑ ότι επιχειρεί να υπονομεύσει την ημερίδα κινούμενη με μικροπαραταξιακές-μικροκομματικές παρωπίδες.

Η ανακοίνωση ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ

Ότι δεν μπορεί να ελέγξει, το καταγγέλλει και το υπονομεύει η Δ.Α.Σ.- Ο.Τ.Α. Η ίδια στάση πάντα, προβλέψιμη και αναμενόμενη, με μικροπαραταξιακές-μικροκομματικές παρωπίδες. Ακόμη και για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. δεν μπορεί να χωνέψει την μαζική συμμετοχή και το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων στην Ημερίδα που οργανώνει και θα πραγματοποιήσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL ATHENES» και στάζει… χολή.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε χθες 10 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το Πρόγραμμα Εργασιών της Ημερίδας, η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. αλλά και το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. πρότεινε η Ημερίδα να μετατραπεί σε Συνδιάσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων με σαφή παραταξιακά χαρακτηριστικά που για ακόμη μια φορά θα αποπροσανατόλιζε τους πάντες και θα υπονόμευε τους σκοπούς της συγκεκριμένης δράσης.

Άποψη και θέση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν να οργανωθεί μια Ημερίδα που θα πραγματευόταν με επιστημονικό τρόπο, αξιοποιώντας την γνώση που έχουμε αποκομίσει μετά από σαράντα πέντε (45) νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αλλά και την διεθνή εμπειρία, τόσο τον τρόπο εφαρμογής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου όσο και την ανάγκη τροποποίησής του προκειμένου να μπει ένα τέλος στο τραγικό φαινόμενο εργαζόμενοι να χάνουν την ζωή τους κατά την ώρα της εργασίας.

Τονίσαμε ότι, τόσο η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των αρμοδίων Υπουργείων εν’ όψει των νομοθετικών αλλαγών που δεσμεύθηκε να εφαρμόσει, όσο και των εκπροσώπων των Δημάρχων που θα κληθούν-υποχρεωθούν να την εφαρμόσουν είναι χρήσιμη, ενώ σαφέστατα σημαντική θα είναι η παρουσία των εργαζομένων με τις εμπειρίες ή τις προτάσεις που έχουν να καταθέσουν.

Προτείναμε επίσης να διευρυνθεί ο χρόνος τοποθετήσεων των εργαζομένων καθώς και την επόμενη ημέρα, 18 Ιανουαρίου 2019, που συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εάν κριθεί σκόπιμο, να αποφασιστεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών όπου θα παρουσιαστούν τόσο τα αποτελέσματα της Ημερίδας όσο και για να εκφραστούν οι απόψεις όλων. ΜΑΤΑΙΩΣ!!!

Τα Μέλη της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αγωνιούν και φροντίζουν μόνο για το Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αφορίζουν κατά το δοκούν τάχα τους εργοδότες, αλλά είναι εκείνοι που γονυπετής παρακαλούν τους εργοδότες-Δημάρχους για μια τοποθέτηση-χαιρετισμό στα Συνέδρια της Κ.Ε.Δ.Ε., είναι εκείνοι που πριμοδοτούνται με οικόπεδα και υλικοτεχνική υποδομή για να στήσουν τα γραφεία τους από τους ίδιους Αιρετούς, είναι εκείνοι που ακόμη και για λόγους αναψυχής ζητούν την παραχώρηση πούλμαν από τους εργοδότες. Τώρα βρήκαν ως πεδίο εσωτερικής συνδικαλιστικής σύγκρουσης και αντιπαράθεσης, τα εργατικά ατυχήματα και τους θανάτους των συναδέλφων.

Ως ελάχιστη απόδειξη της απαράδεκτης και υπονομευτικής προς την Ομοσπονδία στάση τους, είναι, πως την ίδια ημέρα το Συνδικάτο Ο.Τ.Α., δηλαδή η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. διοργανώνει παραταξιακή ημερίδα με την ίδια θεματολογία.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά φυσικά, το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. αδυνατώντας να εκφράσει τη δική του άποψη και θέση, ακολούθησε τακτική περιχαράκωσης δυνάμεων και λειτούργησε ως συνδικαλιστική «ουρά» της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.

Οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουν το χατίρι. Ο στόχος για τον εκσυγχρονισμό της σχετικής Νομοθεσίας, την υποχρέωση εφαρμογής της και την αυστηροποίηση των ποινών, θα επιδιώξουμε να επιτευχθεί.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ…!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πετρόπουλος: Σκορπάνε λάσπη

Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί απάντηση αυτή τη φορά του γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής της ΔΑΣ-ΟΤΑ Βασίλη Πετρόπουλου, σύμφωνα με την οποία: «Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες χρήσης της Ομοσπονδίας και των εγγράφων της για παραταξιακές σκοπιμότητες. Οι μόνιμοι και σταθεροί συνέταιροι Συνδικαλιστική Ανατροπή και η παράταξη της Ν.Δ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ η ΔΑΚΕ επιτίθενται , σκορπάνε λάσπη, καταγγέλλουν τις άλλες παρατάξεις και  βγάζουν μόνοι τους δελτία τύπου χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.

Αν υπονόμευση της ημερίδας είναι το αίτημα που καταθέσαμε ως ΔΑΣ-ΟΤΑ να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπρόσωποι των εργαζομένων από τα Σωματεία και να μην μονοπωλήσουν την ημερίδα Κυβέρνηση και Δήμαρχοι, τότε ναι είμαστε υπονομευτές», καταλήγει η ο κ. Πετρόπουλος.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΚΟΝΤΡΑ, ΔΑΚΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΑΝ, ΔΑΣ-ΟΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!