πιερρακάκης-κρίσιμος-ο-ρόλος-των-τραπ-1509631
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.12.2025 | 14:29

Πιερρακάκης: Κρίσιμος ο ρόλος των τραπεζών στον μετασχηματισμό Ελλάδας και Ευρώπης

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, χαρακτηρίζει «ορόσημο για την ελληνική οικονομία» τη συμπλήρωση 100 ετών παρουσίας της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πιερρακάκης επισημαίνει ότι «από την ίδρυσή της έως σήμερα, η πορεία της τράπεζας είναι στενά συνυφασμένη με τις σημαντικότερες περιόδους ανάπτυξης της Ελλάδας». Υπογραμμίζει δε –και με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Eurogroup– ότι, σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο με υψηλή ρευστότητα και ενίσχυση των διασυνοριακών συνεργασιών, «το τραπεζικό σύστημα καλείται να παίξει έναν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο».

Στο μήνυμά του ο υπουργός επισημαίνει πως «η Ελληνική Κυβέρνηση πιστεύει ότι ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό τραπεζικό σύστημα, που ενισχύει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με διαφάνεια και σταθερότητα, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο ανάπτυξης», καταλήγοντας με την ευχή «η Alpha Bank να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στη νέα φάση μετασχηματισμού όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης συνολικότερα».