πασοκ-δεν-είχε-προσωπικό-χαρακτήρα-η-α-1171822
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.05.2023 | 19:31

ΠΑΣΟΚ: Δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα η απόφαση Ανδρουλάκη – «Η έδρα θα επιστρέψει στον Χάρη Καστανίδη μετά τις εκλογές»

«Αναταράξεις» προκάλεσε η απόφαση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, να κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης για να ενισχύσει με την παρουσία του, το κόμμα στην εκλογική μάχη ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Με την εξέλιξη αυτή ο Χάρης Καστανίδης μένει εκτός βουλής για μια μέρα γιατί οι βουλευτές ορκίζονται αύριο και η Βουλή διαλύεται τη Δευτέρα.

Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ενόχληση του κ. Καστανίδη. Η δυσαρέσκειά του αποτυπώθηκε και σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία μιλά – μεταξύ άλλων – για προσωπική προσβολή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και η έδρα θα επιστρέψει στον Χάρη Καστανίδη.

Όπως λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό συμβολισμό για τη σημαντική αυτή περιφέρεια, καθώς εκτιμάται ότι μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνάμεις του κόμματος . Ήδη ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε με τον Στέφανο Παραστατίδη, νεοεκλεγέντα βουλευτή στο Κιλκίς και πρώην γραμματέα οργανωτικού του κόμματος και τον έθεσε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στην Μακεδονία.

«Δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό κατά του κ. Καστανίδη», αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας πως μιλάμε για βουλή μιας ημέρας. Η απόφαση «έχει συμβολικό χαρακτήρα» και στοχεύει αποκλειστικά σε καλύτερες επιδόσεις στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη. Οι ίδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι κανείς δεν θα είναι βουλευτής από την προσεχή Δευτέρα, οπότε θα διαλυθεί εκ νέου η Βουλή.